Φ. Σάντος: Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό

14:43 8/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Το σύνθημα για την πρόκριση της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την ανακοίνωση των "εκλεκτών" για τους δύο αγώνες μπαράζ με τη Ρουμανία. «Πρέπει να δείξουμε "καυτή" καρδιά, αλλά με καθαρό μυαλό. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουμε εμείς, έτσι ώστε να φέρουμε την πρόκριση στην Ελλάδα. Αυτοπεποίθηση και πίστη υπάρχει στην ομάδα. Και οι Ρουμάνοι έχουν εξαιρετική ομάδα, όμως πιστεύω πως στο τέλος
εμείς θα προκριθούμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου στο πρώτο ματς, που θα γίνει στις 15/11 στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης". «Το κίνητρο μας είναι η Ελλάδα, είναι να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό. Κατά τα φαινόμενα το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα μας βοηθήσει αρκετά αν συμβεί αυτό. Και με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που μας στήριξαν στα δύο τελευταία ματς. Νιώθουμε μεγαλύτερη ευθύνη όταν είναι γεμάτο το γήπεδο. Παρόλο που ακούγονται πολλά για τους Ρουμάνους και το ότι είναι φανατικοί, νομίζω πως οι δικοί μας φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε ότι κάλεσε 24 παίκτες επειδή «... πολλοί παίκτες είναι στο όριο των καρτών (σ.σ. ήδη ο Παναγιώτης Κονέ θα χάσει το πρώτο ματς λόγω τιμωρίας), οπότε θέλουμε να έχουμε πολλές επιλογές και λύσεις. Γενικότερα δεν θέλω να μιλήσω ατομικά, όμως προσπάθησα να επιλέξω παίκτες που θα μου δώσουν αυτά που θέλω σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που έχει το παιχνίδι που θα δώσουμε την εβδομάδα που έρχεται». Και συνέχισε αναφερόμενος στους διεθνείς: «Νομίζω πως πάντα οι παίκτες ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάω και πάντα μου δίνουν, όχι απλά το 100%, αλλά το 200%. Αυτό είναι το στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Οι παίκτες μας παθιάζονται όταν παίζουν με το εθνόσημο. Σίγουρα στα δύο ματς θέλουμε τους παίκτες στο 200% και είμαι σίγουρος πως θα είναι».

Ο Σάντος έδειξε προβληματισμένος για την κόπωση των παικτών, αλλά αισιόδοξος ότι ως την επόμενη Παρασκευή θα είναι στην πρέπουσα αγωνιστική κατάσταση. Οσο για το πώς θα αντιμετωπίσει τα δύο ματς, ο Πορτογάλος αρκέστηκε να πει ότι «... εμείς θα μπούμε στο "Καραϊσκάκης" για το αποτέλεσμα και το γκολ. Ένα καλό αποτέλεσμα θα ήταν όμως αυτό με το Λίχτενσταϊν (σ.σ. 2-0). Γενικότερα οι παίκτες μας έχουν μεγάλη εμπειρία. Ξέρουμε πως πρέπει να κερδίσεις το πρώτο ματς στην έδρα σου χωρίς να δεχθείς γκολ. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε τέλος για ακόμη μία φορά για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, αλλά και πάλι δεν θέλησε να πει κάτι. «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο την Βραζιλία και πως θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί», ήταν η απάντησή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα