Φ. Σάντος: Δεν θα ήμουν ευχαριστημένος αν υπέγραφα

16:19 28/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από την Εθνική ομάδα μετά από τέσσερα άκρως επιτυχημένα χρόνια θητείας μονοπώλησε, όπως ήταν φυσικό, τη συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου τεχνικού ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με τη Νότια Κορέα. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας υπογράμμισε ότι ήταν μια συναισθηματικά «δύσκολη απόφαση», δηλώνοντας ότι ως αυτή τη στιγμή δεν έχει δεχθεί άλλη πρόταση εκτός αυτής από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, χωρίς πάντως να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενασχόλησης σε κάποια ελληνική ομάδα.

«Σίγουρα
ήταν πολύ δύσκολη απόφαση, κυρίως στο συναισθηματικό μέρος, γιατί στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί με πολλούς ανθρώπους» είπε ο κ. Σάντος, αναφέροντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τους ποδοσφαιριστές, το υπόλοιπο επιτελείο και τους Έλληνες φιλάθλους. «Συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολο, αλλά επαγγελματικά δεν ήταν. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να αποφασίσω το μέλλον μου... Τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτώ τον εαυτό μου. Ξέρω ότι η καριέρα μου στους πάγκους δεν θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα, γι΄αυτό πήρα και αυτή την απόφαση», πρόσθεσε.

Όσο για το εάν επηρεαστούν οι διεθνείς από την απόφασή του, ο Ίβηρας τεχνικός απέκλεισε το ενδεχόμενο: «Θεωρώ ότι μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στους ποδοσφαιριστές μου. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσουμε μαζί και ξέρω ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε το τέλος να είναι το καλύτερο. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Έχω ένα στόχο, που είναι η ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση (σ.σ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου) και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να τον πετύχουμε. Με καθαρό και ήρεμο μυαλό, θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Το επαγγελματικό μου μέλλον θα το σκεφτώ μετά το Μουντιάλ».

Όπως ήταν φυσικό, ο 59χρονος προπονητής ρωτήθηκε αν θα αναλάμβανε κάποιον ελληνικό σύλλογο, με αφορμή τη φημολογία περί «εμπλοκής» του ΠΑΟΚ στην υπόθεσή του. «Γι΄ αυτούς που με γνωρίζουν, είτε πιστεύουν ότι με γνωρίζουν, έχω να πω ότι είχα μόνο μία πρόταση και αυτή από την ΕΠΟ. Δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, είτε από κάποιο σύλλογο είτε από κάποια Εθνική ομάδα», υπογράμμισε. «Η μοναδική πρόταση που είχα ήταν από την Εθνική ομάδα της Ελλάδος και τον κ.Σαρρή. Δεν θα πρέπει να είναι μόνο φίλος μου αυτός που θα με καλέσει. Αυτό τελείωσε. Το συμβόλαιο θα έχει να κάνει με τον Σάντος τον προπονητή. Αν κάποια ομάδα φτάσει στα επίπεδα που θέλω, τότε δεν θα έχω πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, για πολλοστή φορά είναι αλήθεια, η έλλειψη της καθημερινής ενασχόλησης με την προπονητική ήταν ο βασικός λόγος που υπαγόρευσε την απόφασή του, αν και σε μία αποστροφή του λόγου του υπονόησε ότι και το οικονομικό σκέλος έπαιξε το ρόλο του. «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω σε σύλλογο ή σε Εθνική ομάδα. Για παράδειγμα, αν έρθει η Κίνα και μου δώσει πολλά λεφτά δεν θα πάω; Θα ήταν πολύ κακό για μένα να μην πιστεύω στην αξία μου. Δεν το λέω αυτό με έπαρση. Πλέον, επικεντρώνομαι στον τελικό στόχο του Μουντιάλ. Το αν θα πάω στην Κίνα, στην Πορτογαλία ή στο εξοχικό μου θα το αποφασίσω μετά το Μουντιάλ», δήλωσε.

Όσο για το πότε πήρε την απόφασή του; «Επαγγελματικά εδώ και αρκετό καιρό, συναισθηματικά ήταν δύσκολο να την αποδεχτεί η καρδιά μου. Όταν μιλάμε για δύο πλευρές, θα πρέπει να ήταν ευχαριστημένες και οι δύο αν υπέγραφαν. Αν το έκανα, εγώ δεν θα ήμουν ευχαριστημένος επαγγελματικά. Το τονίζω, επαγγελματικά, και για κανέναν άλλο λόγο».

Για τις κλήσεις ενόψει του φιλικού με τη Νότια Κορέα, σχολίασε ότι «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε απόλυτα και τον Σηφάκη και τον Καρνέζη. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν κατάλληλη στιγμή να έχουμε μία εικόνα και από τον Γλύκο και από τον Τζόρβα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Καρνέζης και ο Σηφάκης δεν αποκλείονται επειδή δεν βρίσκονται στην αποστολή».
«Σε σχέση με την αποστολή των δύο παιχνιδιών με τη Ρουμανία έχουμε καλέσει τον Φετφατζίδη γιατί έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κληθεί αρκετές φορές και θέλαμε να τον δούμε, το ίδιο και τον Παπαδόπουλο. Ο Γκέκας είναι τραυματίας και θέλαμε να τον δούμε ξανά. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος 200% στο Μουντιάλ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι και οι παίκτες που θα καλέσω. Πρώτος μας στόχος θα είναι να περάσουμε την φάση των ομίλων», πρόσθεσε ο Σάντος.

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι περιμένει από την αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα, απάντησε ότι θέλει οι διεθνείς να μπουν στο κλίμα του αγώνα με την Ιαπωνία: «Στην προετοιμασία που κάνουμε προσπαθούμε τα φιλικά να έχουν κάποιες ομοιότητες με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο γίνεται το φιλικό με την Κορέα. Έχει κάποιες ομοιότητες με την Ιαπωνία. Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό τεστ και θα μας βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα