Ευρωλίγκα: Η σεζόν 2013-14 και οι αλλαγές στους κανονισμούς

14:20 4/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο τζάμπολ της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2013-14, ενώ τα προκριματικά θα διεξαχθούν στις 1-4 του ίδιου μήνα, απ' όπου και θα προκύψει η 24η ομάδα της κανονικής περιόδου. Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας θα ολοκληρωθεί στις 19-20 Δεκεμβρίου, ενώ το "Top-16" θα αρχίσει το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου και θα τελειώσει στις 10-11 Απριλίου. Η διακοπή που είναι προγραμματισμένη θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Φεβρουαρίου, όταν και θα γίνουν οι τελικοί Κυπέλλου των χωρών. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν στις 15-16 Απριλίου και, αν φτάσουν
στα πέντε ματς, θα ολοκληρωθούν στις 25 Απριλίου. Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στις 16-18 Μαΐου στο Μιλάνο.

Στην εκδήλωση της κλήρωσης η Ευρωλίγκα παρέδωσε τα βραβεία στους κορυφαίους της χρονιάς, μεταξύ των οποίων ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου στο Λονδίνο.

Σε χθεσινή σύσκεψη εγκρίθηκε η αλλαγή συστήματος, βάσει της οποίας οι οκτώ ομάδες που δεν θα προκριθούν στη φάση των «16» θα συνεχίζουν στους «32» του EuroCup. Στους αγώνες θα γίνεται ένα τζάμπολ, στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ η ομάδα που θα το κερδίζει θα έχει την κατοχή στην τέταρτη περίοδο και η ομάδα που θα το χάνει στη δεύτερη και την τρίτη. Επιπροσθέτως, η τεχνική ποινή θα αποφέρει μία ελεύθερη βολή και την κατοχή της μπάλας, ενώ οι δύο τεχνικές ποινές θα σημαίνουν την αποβολή του παίκτη. Για να εξελίσσονται γρηγορότερα τα παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων και ένα 30 δευτερολέπτων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δύο τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων και ένα 30 δευτερολέπτων. Στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ένα τάιμ άουτ, 60 ή 30 δευτερολέπτων, όχι και τα δύο. Παράλληλα, ο χρόνος μεταξύ των περιόδων μειώνεται από δύο λεπτά σε 90 δευτερόλεπτα.

Οι όμιλοι της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2013-14 έχουν ως εξής: Α΄ ΌΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)
Μπουντιβέλνικ Κιέβου (Ουκρανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Ναντέρ (Γαλλία)

Β΄ ΌΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Στρασμπούρ (Γαλλία)
Γ΄ ΌΜΙΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σιένα (Ιτάλια)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Δ΄ ΌΜΙΛΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Νικητής Προκριματικής Φάσης
Keywords
Τυχαία Θέματα