Ερό: Στο τέλος Απριλίου η απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από το Μάλι

20:38 20/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα στην Εθνοσυνέλευση ότι η απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από το Μάλι θα αρχίσει "από το τέλος Απριλίου".

Αναφερόμενος σε μια σύνοδο που θα γίνει την Δευτέρα με προσωπικότητες από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, ο Ζαν-Μαρκ Ερό σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή θα επιτρέψει να γίνει ο απολογισμός των τριών μηνών των επιχειρήσεων μας στο Μαλί, "ακόμη και αν τα στρατεύματά μας θα αρχίσουν να επιστρέφουν από το τέλος
Απριλίου".

Θα γίνει συζήτηση για την επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, είχε αναφερθεί σε πρώτη φάση σε μια απόσυρση του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος τον Μάρτιο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε μια μείωση του αριθμού των στρατιωτών "από τον Απρίλιο".

Η κυβέρνηση αναφέρει τώρα τα τέλη Απριλίου ως ημερομηνία για την έναρξη της αποχώρησης των 4.000 στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί εκεί στο πλαίσιο της επιχείρησης Serval.

Ο πρωθυπουργός απέτισε στην Εθνοσυνέλευση ένα συγκινητικό φόρο τιμής στο γαλλικό στρατό που επιχειρεί στη χώρα αυτή από τις 11 Ιανουαρίου. Είναι η "τιμή μας", η "απόδειξη ότι η Γαλλία μπορεί να σταθεί στο ύψος των φιλοδοξιών της, και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσει να το πράττει, όπου αυτό είναι αναγκαίο", τόνισε.

Πέντε Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες από την αρχή της επιχείρησης για την εκδίωξη των ενόπλων ισλαμικών ομάδων από το βόρειο Μάλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα