Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευ. Βενιζέλο

17:57 21/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και ταυτόχρονα σχιζοφρενικό, ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης να εισηγείται την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κυβέρνησης και μάλιστα «με προοδευτικό πρόσημο», σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει».

«Είναι, όμως, ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της
κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Καλά ξεμπερδέματα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε σημείο της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου στη Real News, όπου αναπτύσσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ ως προς την κυβέρνηση: «Σταθερή ιδεολογική πρότασή μας είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Αν αυτό αριθμητικά δεν είναι εφικτό, τότε η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών αλλά υπεύθυνων και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου».

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ

«Το πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και πραγματικά σχιζοφρενικό είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση εννοούν τον κ. Καμμένο και τους διάφορους ομοϊδεάτες του» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου στη Real News.
«Η θέση του ΠΑΣΟΚ» τονίζεται στην ανακοίνωση «ήταν και είναι σταθερή και την διατύπωσε ήδη πριν τις διπλές εκλογές του 2012: Κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο και αν αυτό δεν είναι εφικτό, κυβέρνηση συνεργασίας των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για λόγους εθνικής ανάγκης. Στην κυβέρνηση αυτή το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της προοδευτικής σταθερότητας.
»Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προτίμησε το 2012 την ευκολία της δημαγωγικής αντιπολίτευσης και προτιμά έκτοτε το "αντιμνημονιακό", εθνικιστικό, συνωμοσιολογικό αλαλούμ που θεωρεί ότι είναι ριζοσπαστικό και προοδευτικό!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα