Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Δουβλίνο, τη Δευτέρα και την Τρίτη

23:58 9/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Διήμερη επίσκεψη στο Δουβλίνο πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας.

Το αυριανό πρόγραμμα του Α. Τσίπρα έχει ως εξής:
* 11:30 Επίσκεψη στο Darndale, συνάντηση με αντιπροσώπους της τοπικής κοινότητας και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις της λιτότητας σε ευάλωτες ομάδες και ειδικά στους νέους.
* 13:00 Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας Paul Murphy, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο.
* 18:00 Συνάντηση με το left forum
* 19:00 Κεντρική ομιλία "Η Αριστερή εναλλακτική για την Ευρώπη", στο διεθνές συνέδριο με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (DCU) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.

Επίθεση στην κυβέρνηση
Για απόκρυψη της πραγματικότητας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου «σκηνοθετεί το «success story 2» αντικαθιστώντας το παλιό που απέτυχε και έχοντας αυτή τη φορά φανερούς συμπαραγωγούς στο έργο της όλους τους πυλώνες του μνημονιακού συστήματος, εντός και εκτός συνόρων, με προεξάρχουσα την κα Μέρκελ».
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι οι προαναφερθέντες παράγοντες «προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, παρουσιάζοντας έναν νέο «όμορφο κόσμο» εικονικά και τηλεοπτικά φτιαγμένο». Ο ΣΥΡΙΖΑ , εκφράζει την βεβαιότητα ότι «ετοιμάζουν και νέα μέτρα και νέα μνημόνια για μετά τις εκλογές».
Ωστόσο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «η ώρα της ανατροπής είναι κοντά. Η αντίστροφη μέτρηση για να φύγουν κυβέρνηση και μνημόνια, έχει αρχίσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα