Επαφές Ευ. Βενιζέλου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

11:55 25/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρακολούθησε τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τη συμμετοχή ξένων μαχητών σε συγκρούσεις. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η χώρα του προεδρεύει του Σώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Στο τέλος της συζήτησης, υιοθετήθηκε
ομόφωνα μια Απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ΣΑ απαιτεί από τα κράτη μέλη του Οργανισμού να «προλαμβάνουν και να καταστέλουν» τη στρατολόγηση, καθώς και τη μετάβαση στο εξωτερικό εξτρεμιστών μαχητών για να πολεμήσουν.

Στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Βενιζέλος συνέχισε και χθες τις επαφές του και συμμετείχε σε πολυμερείς συναντήσεις. Το βράδυ, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επίσης θα έχει συνομιλία και με τον πρόεδρο του Εθνικού Συνασπισμού για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντικαθεστωτικές Ομάδες.

«Ουσιαστική» χαρακτηρίστηκε η συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Εκτός από την αναφορά στα «μεγάλα προβλήματα» σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, έγινε αναφορά και στις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε και μετά θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που διοργανώνει η αλβανική προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα