Ένοχος για απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία και δωροληψία ο Μ. Ψωμιάδης

14:44 5/12/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 16.45

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση επιβλήθηκαν ποινές από 2 έως 4,5 χρόνια. Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα για τη χορήγηση ελαφρυντικών που υπέβαλαν οι καταδικασθέντες κατηγορούμενοι.
Η πλήρης απόφαση του δικαστηρίου και για τους πέντε κατηγορούμενους
έχει ως εξής:
Μάκης Ψωμιάδης: Αθώος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ'επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες.
ΠΟΙΝΗ: 4 χρόνια κι έξι μήνες. Χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Αφαιρείται ο χρόνος κράτησης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Η ποινή εξαγοράσιμη προς 5€ την ημέρα. Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Κων. Ριαβόγλου: Ένοχος για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.
ΠΟΙΝΗ: 4 χρόνια κι έξι μήνες και 40.000€. Μετατρεπόμενη προς 5€ με ανασταλτικό.

Θωμάς Μητρόπουλος (πρώην πρόεδρος Αιγάλεω/Ηλυσιακός): Ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες.
ΠΟΙΝΗ: 3 χρόνια με ανασταλτικό στην έφεση και 30.000€ με μετατροπή προς 5€.

Δ. Κωτούλας (πρόεδρος Αναγέννησης Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος ενός αγώνα.
ΠΟΙΝΗ: 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Περ. Αμανατίδης (προπονητής): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος.
ΠΟΙΝΗ: 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Με την απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν αθώοι οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μάκης Ψωμιάδης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο εγκληματίας Ψωμιάδης δικαιώθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Και αυτή η ποινή θα πέσει στο εφετείο. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά». Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την αθώωση του γιου του.

Ενημέρωση 14.41
Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από τις κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται σκέλος της υπόθεσης των «στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου», με βασικό κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη.

Το δικαστήριο εξέδωσε πριν από λίγο την απόφασή του επί της ενοχής των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων στην υπόθεση, κηρύσσοντας ενόχους πέντε εξ αυτών και απαλλάσσοντας τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με την απόφαση:

- Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίνεται αθώος για τις κατηγορίες διεύθυνσης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Αντίθετα, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες.

- Ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης, πρώην βασικός μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, κρίνεται αθώος για όλες τις κατηγορίες

- Ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας, αθώος για όλα λόγω αμφιβολιών.

- Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: ένοχος για δωροδοκία, δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.

- Ο Θωμάς Μητρόπουλος: ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες.

- Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης: αθώος λόγω αμφιβολιών.

- Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας Ευάγγελος Αγγελής: αθώος λόγω αμφιβολιών.

- Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Διονύσης Κωτούλας: ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος

- Ο προπονητής Περικής Αμανατίδης: ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος

- Ο πράκτορας ΟΠΑΠ Δημήτρης Δημητρίου: αθώος λόγω αμφιβολιών

- Ο αυτοκινητιστής Γιώργος Χαβενετίδης: αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, ως προς το σκέλος της εισήγησής της που αφορούσε την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις βασικές κατηγορίες (εγκληματική οργάνωση κλπ.) ενώ προχώρησε σε διαφορετική κρίση για κατηγορουμένους που η Εισαγγελέας είχε ζητήσει ενοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των δέκα συγκατηγορουμένων του αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των λεγόμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων», που φέρονται να έγιναν την περίοδο 2008-2011.
Keywords
Αναζητήσεις
απόπειρα εκβίασης και ποινες, αποπειρα εκβιασης κατ επαγγελμα ποινη
Τυχαία Θέματα