Ενισχύονται με εξοπλισμό οι υπηρεσίες Τροχαίας της Δυτικής Ελλάδας

13:41 24/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Δυτικής Ελλάδος και την πρόληψη των τροχαίων, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο της αναβάθμισης του εξοπλισμού των υπηρεσιών Τροχαίας. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει περίπου τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Η χρονική διάρκεια του έργου φθάνει τους 10 μήνες, ενώ στον εξοπλισμό που θ' αποκτηθεί περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συσκευές ελέγχου της ταχύτητας των οχημάτων, αλκοολόμετρα, ειδικά οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων
καθώς και καινούργιος εξοπλισμός σε οχήματα τύπου τζιπ, μοτοσικλέτες και περιπολικά. Η ποσότητα και το είδος του εξοπλισμού έχει προσδιορισθεί με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες των υπηρεσιών Τροχαίας Δυτικής Ελλάδας και σε συνεννόηση με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του έργου, ο εξοπλισμός που θα αποκτηθεί είναι: Οκτώ οχήματα τύπου τζιπ, οκτώ οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 39 αστυνομικά οχήματα, τρεις συσκευές ελέγχου ταχύτητας οχημάτων με φωτογραφικό σύστημα και 14 φορητές συσκευές, 19 μοτοσικλέτες, 90 πομποδέκτες οχημάτων εκ των οποίων οι 35 φορητοί και 17 αλκοολόμετρα.
Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ήδη προχωρήσει στη συγκρότηση Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ''δίνουμε μεγάλη έμφαση στην οδική ασφάλεια και επιμένουμε ιδιαίτερα όχι μόνο στην ευαισθητοποίηση των οδηγών, αλλά και στην θωράκιση των υπηρεσιών της Τροχαίας με όλα εκείνα τα εφόδια που θα βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων.''
Keywords
Τυχαία Θέματα