Έκκληση Λέτα να επικρατήσει κλίμα ηρεμίας και να προταχθεί το καλό της χώρας.

23:21 1/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα κάλεσε να επικρατήσει «κλίμα ηρεμίας» και να προταχθεί «το καλό της χώρας» μετά την απόφαση που έλαβε νωρίτερα σήμερα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Λέτα είπε, αναφερόμενος στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ότι «για το καλό της χώρας (. . .) και λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τον φυσικό εσωτερικό διάλογο των διάφορων πολιτικών δυνάμεων, ο σεβασμός στους θεσμούς και ένα ήρεμο κλίμα πρέπει να ωθήσουν τους πάντες να στηρίξουν το συμφέρον της χώρας έναντι ιδιαίτερων και μεροληπτικών συμφερόντων».

Από
την πλευρά του ο Νίτο Πάλμα, στέλεχος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην τελευταία κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, διαβεβαίωσε βγαίνοντας από μια συνεδρίαση στελεχών του κόμματος ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας δεν θα έχει συνέπειες για την κυβέρνηση, παρά την έντονη πικρία για την έκβαση της υπόθεσης.

«Η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την κυβέρνηση Λέτα, η οποία σχηματίστηκε για να υπηρετήσει τη χώρα και θα συνεχίσει να την υπηρετεί, σε ό,τι μας αφορά», επισήμανε ο Πάλμα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι δικηγόροι Φράνκο Κόπι, Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόγκο, ανακοίνωσαν απόψε ότι προτίθενται να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά φόρα, μετά την απόφαση που έλαβε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας σε βάρος του πελάτη τους για την υπόθεση φορολογικής απάτης του ομίλου Mediaset.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος επικύρωσε νωρίτερα την τετραετή ποινή φυλάκισης του ηγέτη του PdL Μπερλουσκόνι, ενώ ζήτησε από το εφετείο του Μιλάνου να επανεξετάσει την διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων που του επέβαλε.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Μέντιασετ μας αφήνει άναυδους. Υπήρχαν ιδιαίτερα βάσιμα στοιχεία και αποδείξεις για να αποφασιστεί η πλήρης αθώωση του Μπερλουσκόνι», ανέφεραν οι τρεις δικηγόροι.

Οι Κόπι, Γκεντίνι και Λόγκο πρόσθεσαν ότι πρόκειται να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία, και στα ευρωπαϊκά φόρα, ώστε «η άδικη αυτή απόφαση να αναθεωρηθεί σύντομα». Πιθανόν οι συνήγοροι του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς αναφέρονται σε μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα