Εκδηλώσεις στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

12:55 29/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Την αυτοθυσία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη εξήρε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, στην ομιλία του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής προς τον ηρωικό αξιωματικό που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κάρπαθο. «Η αυτοθυσία του σμηναγού Ηλιάκη οδηγεί και τον αγώνα που καταβάλλει σήμερα συνολικά το έθνος μας, ανεξάρτητα από ποια σκοπιά το υπηρετεί κανείς και καλεί όλους μας, να σηκώσουμε το κεφάλι, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Να
νιώσουμε περήφανοι, όχι μονάχα για την ιστορία που γράψαμε κάποτε, αλλά για την ιστορία που μπορούμε να δημιουργήσουμε κάθε μέρα ως εργαζόμενοι, ως πολίτες, ως οικογενειάρχες, ως αγωνιζόμενοι Έλληνες» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα επαγρυπνούν και είναι εγγυήτριες της ανεξαρτησίας μας. Είναι προασπιστές της Δημοκρατίας μας».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, o πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Τσιάρας, βουλευτές, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ο αδερφός του εκλιπόντα Φίλιππος Ηλιάκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δωδεκανήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι του νησιού, ενώ ζεύγος αεροσκαφών F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, πετούσε σε χαμηλό ύψος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα