Εκδηλώσεις για το νέος έτος σε όλο τον κόσμο

Από το Σίδνεϊ έως το Ντουμπάι, ο κόσμος υποδέχεται το 2014 με φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων, την ώρα που το Λονδίνο ετοιμάζεται να γιορτάσει την έλευση του νέους έτους «ψεκάζοντας» το συγκεντρωμένο πλήθος με μια. . . φρουτένια βροχή, ενώ το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο διοργανώνουν μαζικούς εορτασμούς στους δρόμους.

Στη Νέα Υόρκη, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να πλημμυρίσουν την Times Square
προκειμένου να συμμετάσχουν στο υπαίθριο πάρτι με πρωταγωνιστές την τραγουδίστρια της ποπ Μάιλι Σάιρους, τη μουσικό και τραγουδίστρια Μελίσα Έθεριτζ αλλά και τους τραγουδιστές της μουσικής χιπ χοπ Μάκλεμορ & Ράιαν Λούις, ενώ την έλευση του 2014 θα σημάνει η πτώση της πολύχρωμης κρυστάλλινης μπάλας των 5,5 κιλών.

«Τρώμε μόνο μπάρες δημητριακών και πίνουμε νερό από μπουκαλάκια που έχουμε μαζί μας, επειδή εάν κινηθείς έστω και λίγο υπάρχει κίνδυνος να χάσεις την θέση σου» δήλωσε η Σίλα Χαρσμπάργκερ, η οποία ταξίδεψε από την Ινδιάνα με την κόρη της και δεν έχει κινηθεί στιγμή από την θέση που έχει πιάσει, δίπλα στα μεταλλικά κιγκλιδώματα που έχει στήσει η αστυνομία, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο για τουλάχιστον 14 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2014.

Στο Μπραστάουν, στα βουνά της Βόρειας Καρολίνα η μπάλα της Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι κρυστάλλινη. Τα μεσάνυχτα οι συμμετέχοντες στους εορτασμούς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την 20η Πρωτοχρονιάτικη «Πτώση του Οπόσουμ», του γνωστού θηλαστικού από την Αυστραλία, κατά την οποία ένα αιχμάλωτο οπόσουμ τοποθετείται σε κουτί από πλέξιγκλας προς τέρψη των θεατών.

«Αν στη Νέα Υόρκη αφήνουν να πέσει μια μπάλα… εμείς μπορούμε να αφήσουμε να πέσει το οπόσουμ» εξηγούν οι διοργανωτές της βραδιάς στον ιστότοπο τους.

Η εκδήλωση αυτή μόλις την τελευταία στιγμή έλαβε την άδεια να πραγματοποιηθεί καθώς δικαστής απέρριψε το αίτημα της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων People for the Ethical Treatment of Animals (Πολίτες υπέρ της Ηθικής Συμπεριφοράς απέναντι στα Ζώα) να την ακυρώσει.

Στις βόρειες πολιτείες της Αμερικής πάντως ο κόσμος προετοιμάζεται για ισχυρή χιονόπτωση και πολικές θερμοκρασίες. Σφοδρή χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει το Σικάγο, όπου οι αρχές προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση σε τρένα και λεωφορεία από τις 10 το βράδυ έως τις 4 το πρωί προκειμένου να διασφαλίσούν ότι ο κόσμος που συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς θα επιστρέψει σώος κι αβλαβής στο σπίτι του.

Στο Σαν Φρανσίσκο, μία από τις τελευταίες πόλεις στον κόσμου που θα αποχαιρετίσουν το 2013, ένα πλήθος 200.000 ανθρώπων υπολογίζεται ότι συγκεντρωθεί στην προκυμαία της πόλης για να δει από κοντά το μεγάλο σόου πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ.

Κομφετί με γεύση Μπανάνα

Κι ενώ στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού οι διοργανωτές μόλις έχουν αρχίσει να αποκλείουν την πρόσβαση τους δρόμους στο πλαίσιο προετοιμασίας της μεγάλης βραδιάς, οι εορτασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει σε άλλα σημεία της Υφηλίου.

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γύρω τη Γέφυρα του Σίδνεϊ και την περίφημη Όπερα. Οι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων στο Ντουμπάι επιχείρησαν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γιορτή πυροτεχνημάτων.

Στο Λονδίνο οι διοργανωτές θα ρίξουν από τον ουρανό κομφετί με γεύση μπανάνα (τα οποία μπορεί κανείς να καταναλώσει) και βροχή με άρωμα φράουλα, ενώ τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση θα φωτίσουν το Μπιγκ Μπεν και άλλα μνημεία.

Στις ΗΠΑ, η έλευση του 2014 φέρνει και πολιτικές αλλαγές: τα μεσάνυχτα, ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, θα ορκιστεί σε ιδιωτική τελετή στο σπίτι του στο Μπρούκλιν, αντικαθιστώντας το Μάικλ Μπλούμπεργκ, που εγκαταλείψει το θώκο του μετά από 12 χρόνια.

Επίσης, οι Αμερικάνοι οι οποίοι εγγράφηκαν στο νέο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να αρχίσουν να λαμβάνουν επιδόματα από την 1η Ιανουαρίου.

Στο Κολοράντο, νέος νόμος θα επιτρέπει στους κατοίκους της πολιτείας να αγοράζουν 28 γραμμάρια μαριχουάνα την φορά από συγκεκριμένα σημεία πώλησης. Η κατοχή, η καλλιέργεια και η ιδιωτική κατανάλωση μαριχουάνας από ενήλικες έχει ήδη νομιμοποιηθεί στο Κολοράντο εδώ και ένα χρόνο.

«Θα είναι σαν ο κόσμος να περιμένει στην ουρά για να αγοράσει εισιτήρια για συναυλία των Πινκ Φλόιντ» είπε ο 39χρονος Τζάστιν Τζόουνς, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης μαριχουάνας που είχε άδεια να διαθέτει την ουσία αυτή για φαρμακευτική χρήση, αλλά πλέον την διαθέτει εμπορικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα