Εις μάτην....

18:25 4/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο τρόπος που αντέδρασαν τα κόμματα, μετά την είδηση της διπλής δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών, ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος και, εν πολλοίς, αναμενόμενος: Η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ο αποκλεισμός κάθε είδους πολιτικού διχασμού είναι οι τρεις αναγκαίοι παράγοντες για την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Είναι προφανές ότι αυτούς έσπευσαν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να εξασφαλίσουν. Η ακαριαία καταγγελία της δολοφονίας ως προβοκάτσιας από όλα τα δημοκρατικά κόμματα και η λακωνική δήλωση του υπουργού Ν. Δένδια έδωσαν
το μέτρο της συνοχής που χρειάζεται στην αντιμετώπιση ανάλογων ιταμών προκλήσεων έναντι της ομοψυχίας των πολιτών. Αλλωστε, ήταν τόσο απροκάλυπτα τα κίνητρα των δολοφόνων, ώστε μόνον τυφλοί πολιτικά δεν θα έβλεπαν τους εμφανείς στόχους του αποτρόπαιου εγχειρήματος! Η Ελλάδα έχει δοκιμαστεί και στο πρόσφατο παρελθόν από άνανδρες πολιτικές δολοφονίες επώνυμων πολιτών.

Ας έχουν υπόψη τους αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτή ότι καμία δεν έμεινε ατιμώρητη, όσο χρόνο κι αν χρειάστηκε, για να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι.

Αν οι δολοφόνοι είναι Ελληνες ή ξένοι, το μήνυμα της πράξης τους είναι το ίδιο: η άμεση πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και αμφισβήτησης σε όλες τις εκφράσεις του πολιτικού συστήματος, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ευτυχώς η σταθερότητα της κυβέρνησης, η ψυχραιμία του πρωθυπουργού και η ομόφωνη καταδικαστική στάση της αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι δεν αφήνεται το ελάχιστο περιθώριο να τεθεί σε δοκιμασία η Δημοκρατία.

Φυσικά, κανείς δεν περίμενε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν θα προσπαθούσε, πίσω από τα σίδερα του Κορυδαλλού, να μη χρησιμοποιήσει τη διπλή δολοφονία για να στείλει τα μηνύματα του μίσους που εκπέμπει ως ιδεολογία. Κι ακόμη κανείς δεν περιμένει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να μην επιχειρήσει να αποκομίσει πολιτικό όφελος. Εις μάτην...

θεωρία για τις πολιτικές δολοφονίες είναι αρχαία και πάντως το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιος αποκομίζει -ή νομίζει ότι αποκομίζει- πολιτικά οφέλη. Ποιος ξέρει «ποιον εμφύλιο σπαραγμό» θα ονειρεύονταν αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων. Ωστόσο, ο πατριωτισμός των Ελλήνων, στον οποίο έχει ανατεθεί η φύλαξη του Συντάγματος, είναι η ασπίδα σε κάθε είδους, εσωτερική ή εξωτερική, προβοκάτσια, με την οποία κάποιες σκοτεινές δυνάμεις επιχείρησαν τη δημιουργία κοινωνικής έντασης ή και πολιτικής ανωμαλίας.

Είναι εξαιρετικά υποστηρικτικό για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το γεγονός ότι με δηλώσεις τους οι αρχηγοί όλων των κόμματων του δημοκρατικού τόξου εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η Αστυνομία, σε συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες, θα μπορέσει να βρει το μίτο που θα συνδέσει τη δολοφονία των δύο νεαρών όχι μόνον με τους εντεταλμένους εκτελεστές, αλλά και με τους ηθικούς αυτουργούς. Ο ψίθυρος που ακούστηκε από παντού δεν αποκλείει και δεν εξαιρεί κανένα σενάριο άρρωστων εγκεφάλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα