Εμπλοκή και της Αντιτρομοκρατικής, στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

16:38 1/2/2013 - Πηγή: E-Typos

Ανανέωση 18.10

Πιθανή διασύνδεση των ένοπλων ληστών τού Βελβεντού Κοζάνης με εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ερευνούν αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά και ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συμμετέχουν στην ανάκριση των τεσσάρων νεαρών αντρών που συνελήφθησαν νωρίτερα κατηγορούμενοι για το διπλό «χτύπημα» στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. τής δυτικομακεδονικής κωμόπολης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής πάντως οι συλληφθέντες που έχουν οδηγηθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.

Το «δίδυμο» χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, επτά με οκτώ πάνοπλοι δράστες λήστεψαν ταυτόχρονα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Βελβεντό, απειλώντας τους υπαλλήλους και τους πελάτες και σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγροτική Τράπεζα άρπαξαν 200.000 ευρώ ενώ από τα ΕΛ.ΤΑ. περίπου 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και δύο ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις εξ αυτών στη Βέροια και τους συνέλαβαν. Ένας ακόμη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε όχημα που ήταν «μεταμφιεσμένο» σε ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ασύλληπτων δραστών συνεχίζονται.



Νωρίτερα, σήμερα

Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ αναστάτωσαν το πρωί τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης και προκάλεσαν συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Συμμορία ένοπλων ληστών «χτύπησε» ταυτόχρονα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) τού Βελβεντού, σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη κωμόπολη της δυτικής Μακεδονίας. Μετά από ευρείας έκτασης αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν μέχρι στιγμής τέσσερις εκ των επτά -τουλάχιστον- δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων.


Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. του Βελβεντού, απ' όπου απέσπασαν με απειλές άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.


Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.


Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.


Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ωστόσο, έχει επλακεί ενεργά πλέον στις έρευνες, καθώς ερευνάται η εκδοχή οι επτά ή οκτώ δράστες, που διέπραξαν τις δύο ληστείες να εμπλέκονται σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου ανακρίνονται, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές και συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών των δύο ληστειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα