Δεν ξέρουν! Δεν ρωτούν;

17:24 12/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Χθες η Αθήνα βρέθηκε άλλη μια φορά εν πολιορκία. Το Κέντρο απροσπέλαστο. Τουρίστες να μην ξέρουν κατά πού να πάνε. Τα κεντρικά ξενοδοχεία με κλειστές τις πόρτες. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί για μια ακόμη μία φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην μπορεί να έχει σωστή επικοινωνία σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι αυτό της Δημοτικής Αστυνομίας. Αντίθετα, αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους πάσης φύσεως Μπαλασόπουλους να εμφανίζονται ως προστάτες των «αδυνάτων».

Ποιο είναι λοιπόν το «πρόβλημα»; Τι θα γίνουν οι διόμισι χιλιάδες δημοτικοί
αστυνομικοί. Αλλά τι είπαν οι αρμόδιοι; Είπαν ότι όσοι από αυτούς έχουν καταλάβει οργανικές θέσεις με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ θα περάσουν αμέσως στην Αστυνομία, ώστε να ενισχυθεί με νέες δυνάμεις. Πόσοι έχουν περάσει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ από τους δημοτικούς αστυνομικούς; Περίπου το 85%, αν όχι το 90%. Επομένως, το πρόβλημα της απασχόλησης περιορίζεται σ’ ένα ποσοστό 10-15%. Ομως, ούτε αυτό θα μείνει στο δρόμο. Θα μεταταγεί ως προσωπικό φύλαξης δημόσιων υπηρεσιών. Δεν αρέσει σε κάποιους γιατί η Αστυνομία είναι οργανωμενη και απαιτεί περισσότερη δουλειά; Τι να κάνουμε. Ηρθε η ώρα να μη σιτίζονται εν πρυτανείω.

Βγήκε κανείς να τα εξηγήσει όλα αυτά, αντί να ρίχνει λάδι στη φωτιά; Να δηλώσει ότι αυτές οι αποφάσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των σωμάτων ασφαλείας ή προστασίας του Πολίτη, όπως καταγράφεται στο νομοσχέδιο «σκούπα» που έχει πάει προς ψήφιση στη Βουλή και προκαλεί τρικυμία εν βουλευτικώ κρανίω; Οχι. Εχει περάσει στους Πολίτες η πεποίθηση ότι τα «καημένα τα παιδιά, της Δημοτικής Αστυνομίας, κρίμα τα πτυχία που έχουν και τη μόρφωσή τους, αλλά θα πεταχτούν στο δρόμο».

Κλαίνε και οδύρονται οι δήμαρχοι ότι δεν θα έχουν Δημοτική Αστυνομία. Γιατί; Για να γράφουν τους παρκαρισμενους παράνομα και να αποφέρουν έσοδα στο δήμο. Μα, είναι σοβαροί; Θα πληρώνει ο Πολίτης τα υπεραυξημένα και μη ανταποδοτικά τέλη στο δήμο για να έχει αστυφύλακες να γράφουν τους παρανόμως παρκαρισμένους; Θα απομυζούν συνεχώς οι δημοτικοί άρχοντες κονδύλια από εθνικούς πόρους για να τρέφουν στρατιές υπαλλήλων, που μπορεί να είναι αλλού πραγματικά πολύτιμοι; Ετσι κι αλλιώς, η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει καμία ουσιαστικά αρμοδιότητα προστασίας του Πολίτη και φύλαξη της περιουσίας του. Τώρα, με τη μετάταξή τους στην Αστυνομία θα προσφέρουν ουσιαστικό έργο.

Και στο κάτω κάτω, το έργο του μοιράσματος κλήσεων στους παράνομα σταθμευμένους μπορεί να το κάνει και η κανονική Αστυνομία, τη στιγμή που στο νομοσχέδιο «σκούπα» προβλέπεται η αναβάθμιση της Τροχαίας σε Γενική Διεύθυνση.

Αν η κυβέρνηση συγκροτημένα, συστηματικά, ήπια και καθαρά εξέθετε όλα τα προηγούμενα στους Πολίτες, ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να έχει αντίρρηση; Αλλά το έχω ξαναγράψει. Με ερασιτέχνες επικοινωνία δεν γίνεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα