Χειρότερος από δημόσια υπηρεσία ο ΟΤΕ

19:56 18/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Ζητώ συγγνώμη που σήμερα θα παραβώ τις αρχές μου και θα αναφερθώ σε προσωπικό μου ζήτημα, που όμως διαπίστωσα, ιδίοις όμμασι, ότι είναι μέγα πρόβλημα και για πολλούς άλλους συμπολίτες μας. Εχτισα, λοιπόν, ένα σπίτι πριν από δεκατρία χρόνια σε ένα χωριό του Πηλίου. Η αλήθεια είναι ότι -ευτυχώς- το χωριό δεν «αξιοποιήθηκε» όπως τα κοντινά, οπότε έμεναν αναλλοίωτα ο παραδοσιακός χαρακτήρας του, η οργιώδης φύση και τα ποτάμια που το περιβάλλουν. Οι κάτοικοί του, ανάμεσά τους και μόνιμα εγκατεστημένοι Γερμανοί και Αγγλοι, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και το προσέχουν
σαν τα μάτια τους.
Το χωριό έχει τεράστιες δυνατότητες για ποιοτική τουριστική αξιοποίηση και για εναλλακτικές καλλιέργειες, ώστε να επιστρέψουν νέοι που έφυγαν στα κέντρα και άλλοι που θα ήθελαν να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Λειτουργούν μόνον μια μικρή πετρόκτιστη μονάδα ξενοδοχειακή και τρεις ξενώνες σε όμορφα, αναπαλαιωμένα αστικά αρχοντικά, που είχαν κτίσει στις αρχές του 19ου αιώνα οι ξενιτεμένοι στην Αλεξάνδρεια, όπου πλούτισαν ως καπνέμποροι. Εννοείται ότι αυτή η υποδομή είναι αδύνατον να καλύψει τη ζήτηση σε δωμάτια, που είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Αλλά για ποια υποδομή αξιοποίησης να μιλάμε, όταν τη μια ώρα λειτουργεί το τηλέφωνο του ΟΤΕ και λίγο μετά είναι «νεκρό». Για ποια τουριστική επένδυση όταν ειδοποιείς για βλάβη -τηλέφωνο και Ιντερνετ- το Σάββατο και φτάνει η Πέμπτη και ακόμη περιμένεις, ενώ σου συστήνουν να πας στον πλησιέστερο «Γερμανό» του Πηλίου αν θέλεις να παραλάβεις το μηχάνημα για το Ιντερνετ. Τέτοια εξοργιστική άγνοια έχουν για το τι είναι το Πήλιο. Κι εσύ εν τω μεταξύ νιώθεις ότι είσαι απομονωμένος στις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων και μπορείς να επικοινωνήσεις με τον άλλο κόσμο μόνον με ταξιδιωτική περιστερά ή με φρυκτωρία, κατά τα αρχαία πρότυπα.
Και τους λες ότι είναι για σένα θέμα δουλειάς το τηλέφωνο και το Ιντερνετ, εν έτει σωτηρίω 2013, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω του ΟΤΕ, αφού «οι σωτήρες του», οι Γερμανοί, δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ για να εκσυγχρονίσουν το δίκτυο, το οποίο στο Πήλιο με την πρώτη καταιγίδα καταρρέει. Ομως, σε ενημερώνουν ότι στην Αθήνα έχουν μεγάλη ταχύτητα στο Δίκτυο, λες και η άλλη Ελλάδα δεν υπάρχει.
Αλλά αυτό που με εξοργίζει περισσότερο, mea culpa, είναι πως εγώ ήμουν ένθερμος υποστηρικτής να περάσει ο ΟΤΕ σε ιδιώτη -πόσω μάλλον σε Γερμανούς, που τους συνόδευε η φήμη για την προηγμένη τεχνολογία τους και για το σεβασμό στον καταναλωτή-, ώστε να αλλάξει το παμπάλαιο εναέριο σύστημα μεταφοράς του σήματος, που εξαφανίζεται με τα πρωτοβρόχια, για να έχουμε καλύτερες τιμές, για να έχουμε άρτια τεχνική εξυπηρέτηση. Δεν μου κοβότανε... το χέρι όταν τα έγραφα;
Keywords
Τυχαία Θέματα