Μπάσκετ: Οι δηλώσεις για την κλήρωση της Ευρωλίγκας

18:22 4/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Χρήστος Σταυρόπουλος (γενικός διευθυντής ΚΑΕ Ολυμπιακός): «Αν πέρυσι που έπρεπε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας ήταν δύσκολο, φέτος που πάμε για το back to back, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έχουμε μπροστά μας μια μακρά σεζόν, από πέρυσι έχουμε νέο σύστημα διεξαγωγής με πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ του Μιλάνου». Για τη βράβευση του Γιώργου Μπαρτζώκα είπε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για
εκείνον, δουλεύει πολύ σκληρά, είναι κάτι που το άξιζε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για εκείνον και την ομάδα».

Μάρκο Πέσιτς (γενικός διευθυντής Μπάγερν Μονάχου): «Είναι συναρπαστικό που βρισκόμαστε εδώ για πρώτη φορά. Αποτελεί τιμή για εμάς που θα αντιμετωπίσουμε στην κανονική περίοδο τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, μία δυνατή ομάδα, όπως είναι η Μάλαγα, και τρεις πρωταθλήτριες ομάδες, την Σιένα, την Γαλατασαράι και την Ζιέλονα Γκόρα. Θα είναι συναρπαστικό για εμάς και τους φιλάθλους μας. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλούς αντιπάλους και είναι πολύ ενδιαφέρον για τους φιλάθλους μας».

Σβέτισλαβ Πέσιτς (προπονητής Μπάγερν Μονάχου): «Είναι συναρπαστικό για μας που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Αποτελεί τιμή να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, μία δυνατή ομάδα σαν τη Μάλαγα και τρεις άλλες πρωταθλήτριες των χωρών τους. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μας και τους φιλάθλους μας. Ανυπομονούμε από τώρα για τα παιχνίδια».

Μουράτ Οζιέρ (γενικός διευθυντής Γαλατάσαραϊ): «Έχουμε στον όμιλό μας τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τρεις πρωταθλήτριες των χωρών τους συν τη δική μας ομάδα, ενώ η Ουνικάχα και η Μπάγερν είναι πολύ καλές ομάδες. Θα είναι ένας δύσκολος όμιλος, αλλά η Γαλατάσαραϊ θα είναι σοβαρή ομάδα. Έχουμε μεγάλες βλέψεις, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα».

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Αν και οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους ακόμη, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα, ο όμιλος μας φαίνεται δυνατός εκ πρώτης όψεως. Οι αντίπαλοί μας είναι ομάδες που είναι δυνατές. Το ζητούμενο να είμαστε εμείς έτοιμοι όταν πρέπει. Όταν βρίσκεσαι σε έναν δύσκολο όμιλο υπάρχουν θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία. Το θετικό είναι ότι μπαίνεις γρήγορα σε δυνατούς αγώνες, άρα σε βελτιώνουν και σε διατηρούν σε εγρήγορση. Το αρνητικό, πέρα από την ισχύ των αντιπάλων φυσικά, είναι ότι έχουμε και δύσκολα μακρινά ταξίδια».

Ρόκο Λένι Ούκιτς (παίκτης Παναθηναϊκού): «Είναι δύσκολος όμιλος και απαιτητικός. Έχει πολλές καλές ομάδες, αλλά κάποια δύσκολα ταξίδια. Συν του ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ποια θα προστεθεί απ' τον προκριματικό γύρο, καθώς το πιθανότερο είναι να πρόκειται γι' ακόμη μία δυνατή ομάδα. Θα έχουμε αρκετή ποιότητα και φέτος, ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, αλλά θα πρέπει να είμαστε στο πιο καλό επίπεδό μας, όταν αρχίσουν οι αγώνες. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζω και να θεωρώ καλύτερη ή χειρότερη. Η Λοκομοτίβ Κούμπαν φαίνεται να φτιάχνει μία δυνατή ομάδα και πάλι κι έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία. Ίσως ήταν η καλύτερη απ' το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Κι ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα θα έχει ενδιαφέρον, γιατί παίζουν πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, υπάρχει ενθουσιασμός και πάντα είναι μία δύσκολη έδρα. Όλοι οι αγώνες μας θα είναι δυνατοί, ειδικά εκτός έδρας».

Σιμόν Μιζράχι (πρόεδρος Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Όλες οι ομάδες είναι καλές με μεγάλη παράδοση στην Ευρωλίγκα. Ο όμιλος δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος, όμως όλοι θέλουν να προκριθούν στο TOP 16 κι εύχομαι να τα καταφέρουμε κι εμείς».

Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Είναι ακόμη πολύ νωρίς και οι ομάδες ακόμη χτίζονται για τη νέα σεζόν. Είναι δύσκολο να ξέρουμε από τώρα πόσο δυνατή θα είναι κάθε ομάδα, αλλά στα χαρτιά τουλάχιστον ξέρουμε πως θα έρθουν ισχυροί αντίπαλοι στο γήπεδό μας, όπως και ότι θα παίξουμε σε δυνατές έδρες. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να χτίσουμε μία ισχυρή ομάδα και ακόμη είμαστε στο μέσο της διαδικασίας».

Χοσεάν Κερεχέτα (πρόεδρος Λαμποράλ Κούτσα): «Δεν ήμασταν καθόλου τυχεροί, αλλά έχουμε συνηθίσει να είμαστε στον δυσκολότερο όμιλο. Έχουμε σαν αντιπάλους μεγάλες ομάδες με ιστορία και παράδοση. Το καλό είναι πως οι φίλαθλοί μας θα δουν έναν πολύ ενδιαφέροντα πρώτο γύρο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προκριθούμε στο Top 16».

Σέρτζιο Σκαριόλο (προπονητής Λαμποράλ Κούτσα): «Είναι ένας δύσκολος όμιλος, αλλά αυτό αυξάνει το κίνητρό μας για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί από την πρώτη φάση».

Γκίνας Ρουτκάουσκας (αντιπρόεδρος της Λοκομοτίβ Κούμπαν): «Είναι μεγάλη τιμή να παίζουμε στην Ευρωλίγκα. Οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι, η Λαμποράλ Κούτσα και ο Ερυθρός Αστέρας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Top 16 μετά από μία πολύ καλή σεζόν».

Νταβόρ Ρίστοβιτς (γενικός διευθυντής Ερυθρού Αστέρα): «Για εμάς είναι η πρώτη εμπειρία στην Ευρωλίγκα σε 15 χρόνια, οπότε μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι ήδη επιτυχία. Είναι ένα δύσκολο γκρουπ και κάθε παιχνίδι θα είναι γιορτή στο Βελιγράδι. Έχουμε δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα από το Βελιγράδι, κάτι που μόνο στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα γίνεται. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για εμάς και κάθε παιχνίδι θα είναι σημαντικό. Δεν περιμένουμε πολλά, αλλά ελπίζω να κάνουμε καλά παιχνίδια, να απολαύσουμε την φετινή σεζόν και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να επιστρέψουμε εδώ του χρόνου».
Keywords
Τυχαία Θέματα