Μπάσκετ-Ισπανικός Τύπος: Που είναι ο Παπανικολάου;

16:42 5/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Με τίτλο «Πού είναι ο Παπανικολάου;» η καταλανική εφημερίδα "Sport" κάνει εκτενή αναφορά στη μικρή συνεισφορά του Κώστα Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα μέχρι στιγμής. «Είναι μία από τις "κυανέρυθρες" απογοητεύσεις σε αυτή την απρόσμενα κακή αρχή», αναφέρει άλλος μεσότιτλος για τον Έλληνα διεθνή. Ενώ σε υπότιτλο αναφέρεται: «Ο νέος παίκτης που αποκτήθηκε σε τιμή... χρυσού, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες στις αρχές της σεζόν».

Οι δύο ήττες από Φενερμπαχτσέ Ούλκερ και τη γαλλική Ναντέρ στον Α΄ όμιλο της Ευρωλίγκας έχουν προκαλέσει... κλυδωνισμούς στην Μπαρτσελόνα, με τον
τεχνικό της Τσάβι Πασκουάλ ν' αναζητά να βρει τι έχει πάει λάθος στο ξεκίνημα φέτος, για μία ομάδα εκ των φαβορί για το φάιναλ φορ του Μιλάνου, πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης.
Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αναδημοσιεύει στα ελληνικά η ελληνική ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας "Euroleauge Greece", αναφέρει:

«Η Μπαρτσελόνα δεν ξεκίνησε καλά τις υποχρεώσεις της φέτος, ενώ κάποιοι από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι εξακολουθούν να μην κάνουν τη διαφορά. Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση να είναι αυτή του Έλληνα φόργουορντ Κώστα Παπανικολάου! Ο παίκτης που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να ταιριάξει στο νέο πρότζεκτ του Τσάβι Πασκουάλ, πραγματοποιεί εμφανίσεις κατώτερες των προσδοκιών! Στα 23 του χρόνια ήταν βασικό στέλεχος στην πορεία του Ολυμπιακού που κατέκτησε δύο φορές την Euroleague. Πάντως η Μπαρτσελόνα δεν έχει δει σημαντικά πράγματα από αυτόν στις πρώτες αγωνιστικές στην ACB και στην Euroleague. Ο Παπανικολάου ήρθε στο κλαμπ προκειμένου οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα να ξεχάσουν τον Πιτ Μάικλ, όμως δεν δείχνει ικανός να αναλάβει ρόλο ηγέτη για έναν παίκτη της δικής του ποιότητας. Οι αριθμοί του επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να μην αποτελεί σημείο αναφοράς στη φετινή Μπαρτσελόνα! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπανικολάου πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στο ντεμπούτο του στην ACB κόντρα στη Βαλένθια, έχοντας 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και +12 στο σύστημα αξιολόγησης. Από εκείνο το παιχνίδι, τα στατιστικά του βρίσκονται σε πτώση! Στο παιχνίδι με την Μπανταλόνα είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και +10 στο ranking. Κόντρα στη Μανρέσα, ο απολογισμός του ήταν μόλις 2 πόντοι, 1 ριμπάουντ και +3 στο ranking. Φτάνουμε στο πρόσφατο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Χιπουσκόα, εκεί όπου ο Παπανικολάου είχε για πρώτη φορά αρνητικό συντελεστή στο σύστημα αξιολόγησης (-2), αφού ο απολογισμός του ήταν 0/3 τρίποντα σε 17'13''! Αριθμοί απαράδεκτοι για έναν παίκτη της δικής του ποιότητας! Στην Euroleague δεν είναι καθοριστικός, όμως τουλάχιστον έχει βελτιωμένα νούμερα σε σχέση με την ACB, με 8.3 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μ.ό. σε 30'. Θεωρητικά τουλάχιστον ο Παπανικολάου θα έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς στην Μπαρτσελόνα. Μέχρι στιγμής, αγνοείται».
Keywords
Τυχαία Θέματα