Μπάσκετ: Απεβίωσε η προπονήτρια Χρυσάνθη Στεφανίδου

14:41 9/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε ηλικία 74 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, η προπονήτρια του γυναικείου μπάσκετ Χρυσάνθη Στεφανίδου μετά από μακρόχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Χρυσάνθη Στεφανίδου πέρασε όλη της τη ζωή στα γήπεδα του μπάσκετ, στηρίζοντας τα τελευταία χρόνια τα ΑμεΑ, σαν εθελόντρια προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία κατέκτησε πρωταθλήματα
και διακρίσεις και την Εθνική ομάδα των special Olympics.

Η εκλιπούσα ήταν ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, η προπονήτρια που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη γυναικεία καλαθόσφαιρα τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και στο μπάσκετ ατόμων με ειδικές ανάγκες. Την τελευταία διετία, μια σοβαρή ασθένεια την είχε καθηλώσει σε κατ' οίκον θεραπεία και μακριά από τους χώρους που μεγάλωσε γαλουχώντας με ιδανικά αθλητισμού γενιές κοριτσιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν την οικογένειά της.

Πριν από δυο μήνες, η Χρυσάνθη Στεφανίδου υποβλήθηκε σε μία πολύ λεπτή εγχείρηση στον εγκέφαλο και νοσηλευόταν στο ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου τα χαράματα σήμερα άφησε και την τελευταία της πνοή. Το κοινωνικό της έργο ήταν πλούσιο και η ίδια υπήρξε σημαίνον μέλος της αθλητικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και ακόμα πρώην παίκτρια και προπονήτρια των γυναικείων ομάδων μπάσκετ του Ηρακλή.

Η κηδεία της θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Μαλακοπή Θεσσαλονίκης, στις 5.30 σήμερα το απόγευμα, ενώ η σορός της θα εκτεθεί στο παρεκκλήσι των κοιμητηρίων από τις 2 μ.μ.
Keywords
Τυχαία Θέματα