Αποσύρονται τα νοτιοαφρικανικά στρατεύματα από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

23:11 3/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε στους αρχηγούς κρατών της Κεντρικής Αφρικής την απόσυρση των στρατευμάτων της Νότιας Αφρικής από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, κατά τη σύνοδο κορυφής στη Ντζαμένα που ήταν αφιερωμένη στην κρίση στη χώρα αυτή.

"Ο πρόεδρος Ζούμα αποφάσισε να αποσύρει τις δυνάμεις της Νότιας Αφρικής που βρίσκονται στο Μπανγκούι", δήλωσε ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί, κατά το τέλος της συνόδου κορυφής, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής
"παραμένει διαθέσιμος στο αίτημα της Οικονομικής Κοινότητας των κρατών της Κεντρικής Αφρικής (CΕΕΑC) να μας υποστηρίξει με την αποστολή δυνάμεων εάν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο".

Οι αρχηγοί κρατών κάλεσαν επίσης τον ομόλογό τους του Μπενίν Τόμας Μπόνι Γιάγι να χορηγήσει άσυλο στον έκπτωτο πρόεδρο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μποζιζέ "εάν υποβάλει αίτημα" για το θέμα αυτό.

"Ο πρώην πρόεδρος Μποζιζέ βρίσκεται στο Καμερούν, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Μπενίν, αν ο Μποζιζέ υποβάλει το αίτημα αυτό, να δεχτεί να τον φιλοξενήσει στη χώρα του ως αδελφό", πρόσθεσε ο πρόεδρος Ντεμπί.
Keywords
Τυχαία Θέματα