Αγκ. Μέρκελ: "Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη"

17:25 27/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Ευρώπη θα αποτύχει, αν αποτύχει το ευρώ. Η Ευρώπη θα κερδίσει, αν κερδίσει το ευρώ, δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ και ζήτησε από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για 100% επιτυχία του προγράμματος, απέρριψε
ωστόσο αιτιάσεις για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τόνισε ότι οι συνέπειες από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν ανυπολόγιστες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, απευθυνόμενη στην ολομέλεια του γερμανικού Κοινοβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης για την βοήθεια προς την Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη η Αθήνα να ολοκληρώσει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και να υλοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν, , ενώ σημείωσε ότι και παραδέχθηκε ότι .

Η κυρία Μέρκελ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους ιδιώτες ομολογιούχους και υπενθύμισε ότι η κρίση χρέους θα χρειαστεί ακόμη μερικά χρόνια για να ξεπεραστεί. , δήλωσε και, αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι δεν αποτελούν τη μοναδική προτεραιότητα. , επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του μηχανισμού ESM, η Καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία επιθυμεί να καταβάλει πιο σύντομα από ό,τι είχε προγραμματιστεί το μερίδιό της, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι θα κάνουν το ίδιο και οι άλλες χώρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα