Άδοξος αποκλεισμός του Ολυμπιακού: Έχασε 3-0 από τη Μαντσεστερ Γ.

23:52 19/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Τέτοια ευκαιρία σαν τη σημερινή για να περάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα θα ξαναβρεί στο μέλλον ο Ολυμπιακός. Το 2-0 του πρώτου αγώνα των «16» στο Καραϊσκάκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους «ερυθρόλευκους», καθώς οι «μπέμπηδες» με ηγέτη και σκόρερ τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι (25΄πεν., 45΄+1, 52΄) καθώς και την αμέριστη βοήθεια του Ολλανδού διαιτητή Κάιπερς επικράτησαν 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης.

Το αβαντάζ που είχε αποκτήσει
ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, εξανεμίστηκε από τα πρώτα 45 λεπτά. Όχι γιατί η ελληνική ομάδα βρέθηκε σε κακή βραδιά, αλλά διότι ένα λάθος του διαιτητή και ένα του Σαλίνο έδωσαν την ευκαιρία στους «κόκκινους διαβόλους» να προηγηθούν με 2-0. Ο Ολυμπιακός και ευκαιρίες είχε και τη μπάλα κράτησε, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά σε τέτοιο επίπεδο και απέναντι σε ομάδες σαν τη Γιουνάιτεντ τα λάθη δε συγχωρούνται.
Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό. Από ατομική προσπάθεια του Κάμπελ στην περιοχή στο 16΄ (απέφυγε το Τζόουνς) και γύρισμα του Κοσταρικανού, ο Πέρες εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τυχερός στάθηκε ο Ολυμπιακός δύο λεπτά αργότερα, καθώς η κεφαλιά του Ρούνι, από τη σέντρα του Γκιγκς, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο. Οι «κόκκινοι διάβολοι», που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την πίεσή τους, κατάφεραν να προηγηθούν στο 25΄ σε φάση που με τίποτα δε...μύριζε γκολ. Το μαρκάρισμα(;) του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» ανάγκασε τον Κάιπερς να δώσει πέναλτι στους γηπεδούχους κι ο Ολλανδός νίκησε το Ρομπέρτο (1-0). Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών στο 35΄ έκανε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Εβρά.

Τεράστια διπλή ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 40΄, όταν από μπάσιμο του Πέρες από δεξιά και γύρισμα στην περιοχή ο Ντε Χέα έδειξε την κλάση του, αρχικά στην κεφαλιά του Φουστέρ και στη συνέχεια στο βολέ του Ντομίνγκεζ. Το χειρότερο δυνατό τέλος είχε για την ελληνική ομάδα το πρώτο ημίχρονο, καθώς από μπαλιά του Ρούνι στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας, ο Φαν Πέρσι εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 2-0, στις καθυστερήσεις, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η...εφιαλτική βραδιά συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Φαν Πέρσι με απευθείας χτύπημα φάουλ (που δεν ήταν) στο 52΄ πέτυχε χατ τρικ κι έδωσε σκορ πρόκρισης στους «μπέμπηδες». Ο Ολυμπιακός με το 3-0 στην...πλάτη του δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί και να ψάξει για το γκολ της πρόκρισης. Απείλησε για πρώτη φορά στο 65΄ με το σουτ του Φουστέρ πάνω στην κίνηση από τη σέντρα του Σαλίνο, ενώ ήταν μόνιμα στην επίθεση με τους πρωταθλητές Αγγλίας να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να αναγκάζονται να κάνουν και καθυστερήσεις στο τέλος(!). Νέα σπουδαία επέμβαση του Ντε Χέα στο σουτ του Ντομίνγκες στο 79΄ στην τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς.
Keywords
Τυχαία Θέματα