Α1: Τα μέτρα ασφαλείας για τη σειρά των τελικών Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

17:41 8/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας και την ομαλή διεξαγωγή των τελικών του πρωταθλήματος, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αρχής γενομένης την Πέμπτη, 17 Μαΐου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά,
Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κοτρώτσος, ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γεώργιος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Χρήστος Σταυρόπουλος, Κώστας Ζαχαρόπουλος), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Μιχάλης Γεωργαντής), της ΔΕΑΒ (Κωνσταντίνος Αγγέλου) και, από πλευράς ΣΕΦ, ο Συντονιστής Διευθυντής Αθανάσιος Τερζής, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Ιωάννης Αξαρλής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου.
Ο Συντονιστής Διευθυντής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Αθ. Τερζής, ζήτησε την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τη διενέργεια ελέγχων πολλές ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων, σε όλους τους χώρους εντός του ΣΕΦ, τον αυστηρό έλεγχο στις εισόδους κατά την προσέλευση των φιλάθλων, ενώ, όπως ανέφερε, θα υπογραφεί πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης για την κατοχύρωση και τη διασφάλιση του Σταδίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι θα επεκταθεί το ειδικό προστατευτικό πλέγμα (δίχτυ), που βρίσκεται σε κάθετη θέση (αντίστοιχο εκείνου του ΟΑΚΑ), για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα. Το δίχτυ, το οποίο είναι αναρτημένο από την οροφή (και έως το δάπεδο), θα καταλαμβάνει περιμετρικά πλέον των 3/4 του εύρους των κερκίδων, και θα αφήνει ελεύθερο μόνο το χώρο των επισήμων. Παράλληλα αποφασίστηκαν εκ νέου:
- Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 (θέσεις 105), 125 (θέσεις 105) και 126 (θέσεις 97), δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω από τους πάγκους των ομάδων.
ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία της για το κλείσιμο των πτυσσόμενων κερκίδων, 122 και 123, πίσω από τον πάγκο της
Keywords
Τυχαία Θέματα