Α1 (19η αγωνιστική): Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ 87-70

21:07 4/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Χωρίς «συγκάτοικο», μετά την ήττα του Πανιωνίου από τον ΑΓΟΡ, συνεχίζει ο Παναθηναϊκός την «καταδίωξη» του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με... σβηστές μηχανές 87-70 του ΚΑΟΔ στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής της
Α1 Ανδρών, και υποχρέωσαν του Δραμινούς, που «παλεύουν» για την παραμονή τους, στην 14η ήττα τους. Ρεκόρ καριέρας σε πόντους στην Α1 Ανδρών για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (20π.), ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 8 ασίστ. «Άγγιξε» το νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ ο Γιόνας Ματσιούλις (13π.-9ρ.).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στερήθηκε των υπηρεσιών των Μπανκς (θλάση στους προσαγωγούς), Ξανθόπουλου (θλάση στον αυχένα) και Καπόνο (έλυσε τη συνεργασία του).

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-36, 67-56, 87-70

Ο Παναθηναϊκός εστίασε μέσα στο αντίπαλο καλάθι στα πρώτα λεπτά του αγώνα και με τον Σχορτσανίτη να μην έχει αντίπαλο προηγήθηκε γρήγορα με 6-2. Ωστόσο, Νόουλς και Ρόου φρόντισαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των «πρασίνων» και ο ΚΑΟΔ μπόρεσε να είναι απειλητικός στο πρώτο δεκάλεπτο (23-18). Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το 13', καθώς από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβαν δράση οι Διαμαντίδης από τα 6.75 και Σχορτσανίτης κοντά στο καλάθι για να ξεφύγουν οι «πράσινοι» στο 18' με +10 (38-28) και να κλείσουν το ημίχρονο με το σκορ στο 45-36.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Νόουλς και Πάλμερ ο ΚΑΟΔ δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει απέναντι στον επιθετικό πλουραλισμό του Παναθηναϊκού, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν συνέχεια τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα στο 34' η διαφορά έφτασε τους +18 (74-56), για εκτοξευθεί στους +21 με το τρίποντο του Ματσιούλις, ο οποίος διαμόρφωσε το 77-56, και να πάρει τη μέγιστη τιμή της στο 37' (+25, 85-60).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας-Μαλανδρής-Παγώνης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 20, Μπράμος 7 (1), Ματσιούλις 13 (3), Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 6, Γιαννόπουλος 7 (1), Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης.

ΚΑΟΔ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Νόουλς 13 (2), Καλαϊτζίδης 2, Μίτσελ 8, Μπάβτσιτς 4, Κακαρούδης 8, Ζάρας 3 (1), Ιωάννου 5, Πάλμερ 13, Ρόου 14 (2).

* Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής για τον Γιώργο Κολοκυθά.
Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με μαύρες εμφανίσεις, στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά.

Αργύρης Πεδουλάκης: «Το πιο σημαντικό γεγονός είναι ο θάνατος του Γιώργου Κολοκυθά. Το μπάσκετ κι ο Παναθηναϊκός είναι πιο φτωχός. Ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, με αρχές που λείπουν στις ημέρες μαςα. Να 'ναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Στο αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα παίξαμε σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Είχαμε πρόβλημα με τα 2 πόιντ γκαρντ που μας έλειπαν (βλ. Ξανθόπουλος & Μπανκς), έπρεπε ο Διαμαντίδης κι ο Ούκιτς να παίξουν περισσότερο παρότι προέρχοταν από ματς Ευρωλίγκας. Κοιτάξαμε να μη ταλαιπωρηθούν, γι' αυτό δεν πιέζαμε. Δεν ήμασταν συγκεντωμένοι για τις καταστάσεις που προανέφερα. Στη συνέχεια έγινε παιχνίδι μυαλού, πήραμε διαφορά. Καλή συνέχεια στη Δράμα, προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Για τον Καπόνο νομίζω έβγαλε ανακοίνωση η ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα πάνω απ' όλους είναι η ομάδα. Σεβόμαστε την απόφασή του. Προχωράμε. Το γνώριζα, έχω μιλήσει μαζί του. Έβγαλε ανακοίνωση η ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η απόφασή του. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχουμε αρχή ως Παναθηανικός. Κι ο Χαραλαμπόπουλος είναι απαραίτητος. Σε μία ομάδα είναι σημαντικός κι ο πιο νέος παίκτης, αν είναι σοβαρός και δουλεύει. Στην Ευρωλίγκα δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Καπόνο. Στην Ελλάδα θα δούμε. Ας μιλήσουμε γι' αυτούς που ίδρωσαν τη φανέλα. Καλό να μείνουμε σ' αυτούς που έπαιξαν. Σεβασμό προς αυτούς».

Νέναντ Μάρκοβιτς (προπονητής ΚΑΟΔ): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε καλό ματς, ιδίως έπειτα από προ ημερών υποχρέωση στην Ευρωλίγκα. Τον πετύχαμε σε καλή στιγμή. Πάντα είναι δύσκολα απέναντί του, αλλά οι παίκτες μου πάλεψαν. Χάσαμε κάποιες προσωπικές μάχες με τον Σχορτσανίτη, αλλά είναι φυσιολογικό για εμάς. Είχαμε εκλάμψεις καλού μπάσκετ. Πάντα έχουμε 5-10 λεπτά καλού μπάσκετ, προσπαθούμε να συμπληρώσουμε την εικόνα. Πια παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα, είμαι αισιόδοξος για τις τελευταίες 7 αγωνιστικές, θα παλέψουμε σκληρά για τον στόχο της παραμονής στην Α1. Θα συνεχίσουμε μέχρι την Παρασκευή, οπότε έχουμε ένα φιλικό, ενώ θα ακολουθήσει 2ήμερο ρεπό. Έπειτα θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, να μη χάνουμε το ρυθμό τόσο εύκολα, θα δουλέψουμε και την επίθεση, όπως και να διαβάζουμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τον τρόπο παιχνιδιού ενός παίκτης. Θα φτάσουμε εκεί, μέχρι το Περιστέρι σε 2 εβδομάδες».

Σε αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Άρης-Απόλλων Πατρών 68-64

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 65-70

Ηλυσιακός-Πανελευσινιακός 66-63

Περιστέρι-Ίκαρος Καλλιθέας 79-88

ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανιώνιος 78-68

Καβάλα-Ολυμπιακός 76-94

Παναθηναϊκός-ΚΑΟ Δράμας 87-70

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 37
2. Παναθηναϊκός 35
3. Πανιώνιος 34
. ΠΑΟΚ 34
5. ΑΓΟ Ρεθύμνου 31
6. Απόλλων Πατρών 28
. Άρης 28
8. Ίκαρος Καλλιθέας 27
9. Κολοσσός Ρόδου 25
. Ηλυσιακός 25
11. Περιστέρι 24
. Καβάλα 24
. ΚΑΟ Δράμας 24
14. Πανελευσινιακός 23
Keywords
Τυχαία Θέματα