Α. Λοβέρδος: Φταίνε κι όσοι δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης AIDS

16:56 2/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Μπροστά σε μια υγιεινομική βόμβα, που έχει εκραγεί, βρίσκονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως και αφορούν την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται ιερόδουλες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος,
απέδωσε σήμερα μεγάλη ευθύνη και στους πελάτες, λέγοντας ότι θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και οι δικές τους φωτογραφίες, καθώς έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διασπορά του ιού HIV. Τόνισε, επίσης, ότι, αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50%. Όπως εξήγησε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τ. Κρεμαστινού, 1.600 άνδρες έχουν τηλεφωνήσει έως στιγμής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δώδεκα γυναικών που έχουν βρεθεί οροθετικές. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και, όπως τόνισε η κ. Κρεμαστινού, αυτοί που αγωνιούν είναι κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό.
Μιλώντας για τους πελάτες των ιερόδουλων, οι οποίοι δεν παίρνουν προφυλάξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για βαρύτατη αμέλεια, σημειώνοντας:
Keywords
Τυχαία Θέματα