Z, M. Mπαρόζο: Η Ευρώπη, πρέπει να εξελιχθεί σε μια ομοσπονδία "εθνών-κρατών"

12:31 12/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία "ομοσπονδία εθνών-κρατών", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Εχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών", είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. "Αυτό χρειαζόμαστε. Είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας". Αυτός ο στόχος είναι αναγκαίος "διότι θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανησυχίας, θα ήταν σφάλμα να αφήσουμε τις χώρες στο έλεος του εθνικισμού και του λαϊκισμού", εξήγησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επισημαίνοντας ότι η δημιουργία μίας ομοσπονδίας εθνών-κρατών θα χρειασθεί μακροπρόθεσμα μία νέα συνθήκη της Ενωσης, ο Ζοζέ Μπαρόζο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ενωση να λάβει στο μεσοδιάστημα "συγκεκριμένα μέτρα προς μία πολιτική ένωση".
Στην κατεύθυνση αυτής της πολιτικής ένωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι κατά τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, το 2014, τα ευρωπαϊκά κόμματα θα μπορούσαν να συμβάλουν ορίζοντας εξ αρχής τον υποψήφιό τους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα