UEFA: Μια από τις καλύτερες άμυνες έχει ο Ολυμπιακός

18:43 23/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Ένα αφιέρωμα στις καλύτερες άμυνες της σεζόν στα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, στο οποίο κάνει αναφορά και στον Ολυμπιακό, «ανέβασε» σήμερα η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στην ιστοσελίδα της. Η UEFA ξεχωρίζει τις ομάδες με την καλύτερη άμυνα στα εγχώρια πρωταθλήματά τους και τονίζει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι οι καλύτεροι εξ αυτών στον συγκεκριμένο
τομέα.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει για την πειραϊκή ομάδα ότι έχει δεχθεί έξι γκολ σε 20 αγώνες πρωταθλήματος, όπερ σημαίνει ότι δέχεται ένα γκολ κάθε 300 λεπτά. Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο Ολυμπιακός κατέχει το ρεκόρ καλύτερης άμυνας στην Ελλάδα με μόλις 13 γκολ παθητικό, τη σεζόν 1972-73, το οποίο έχει τη δυνατότητα να «σπάσει» φέτος, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού, του Μίτσελ, ο οποίος επισημαίνει: «Έχουμε βρει ρυθμό για να πετύχουμε ρεκόρ καλύτερης επίθεσης, αλλά δεν είμαστε απλά μια επιθετική ομάδα. Κοιτάξτε πόσα λίγα γκολ έχουμε δεχθεί. Η προσοχή, σε επίθεση και άμυνα, και η κατοχή είναι χαρακτηριστικά-"κλειδιά" στο παιχνίδι μας».

Το σχετικό αφιέρωμα της UEFA για τις καλύτερες άμυνες αναφέρει ακόμη τους FC Λούζιτανς από την Ανδόρα (4 γκολ παθητικό σε 10 αγώνες, δέχεται ένα γκολ κάθε 225 λεπτά), τη Σερίφ από τη Μολδαβία (9 γκολ παθητικό σε 19 αγώνες, δέχεται ένα γκολ κάθε 190 λεπτά), την FC Αραράτ από την Αρμενία (7 γκολ παθητικό σε 14 αγώνες, δέχεται ένα γκολ κάθε 180 λεπτά), την -πρωταθλήτρια Ευρώπης και Γερμανίας- Μπάγερν Μονάχου (οκτώ γκολ παθητικό σε 16 αγώνες, δέχεται ένα γκολ κάθε 180 λεπτά) και τη Ρόμα (δέκα γκολ παθητικό σε 20 αγώνες, δέχεται ένα γκολ κάθε 180 λεπτά).
Keywords
Τυχαία Θέματα