O Κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Χ. Ράιχενμπαχ

20:30 4/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε μια καλύτερη προσφορά για την Ελλάδα σχετικά με τη διανομή των διαρθρωτικών κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ελπίζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.
Όπως
τόνισε ο κ. Ράχενμπαχ, θα πρέπει να υπάρξει κάποια κατανόηση στο γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία δύο - τρία χρόνια έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ και αυτό δεν αποτυπώνεται πλήρως στα οικονομικά στοιχεία βάσει των οποίων γίνεται αυτός ο καταμερισμός.
«Πιστεύω όμως θα υπάρξει κατανόηση ως προς την ειδική περίπτωση της Ελλάδας. Όποια και αν είναι η έκβαση αυτής της διαπραγμάτευσης βέβαια θα πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των συνολικών περικοπών στον προϋπολογισμό που αιτούνται πάρα πολλά κράτη μέλη και που θα ληφθεί υπ’ όψιν από την Επιτροπή», πρόσθεσε.
Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης υποστήριξε ότι είναι λάθος να βλέπουμε τις αποκρατικοποιήσεις μόνο υπό το πρίσμα των χρηματοοικονομικών μέσων που μπορούν να εισπραχθούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα πρέπει να δούμε ότι είναι ένας τρόπος να εκσυγχρονίσουμε και να βελτιώσουμε την ελληνική οικονομία. «Γιατί δεν θέλουμε ουσιαστικά να μετασχηματίσουμε ένα δημόσιο μονοπώλιο σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο», εξήγησε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προωθηθεί προς κατάθεση στη Βουλή, αφού ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές προμήθειες.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η προσπάθεια έγκειται στο να μιμηθούμε τα καλύτερα ευρωπαϊκά παραδείγματα στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων, δηλαδή στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του Δικαίου των δημοσίων συμβάσεων.
Μάλιστα ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε από κοινού με την Task Force να συσταθεί μια κοινή Ομάδα Διοίκησης Έργου, η οποία θα έχει αντιπροσώπους της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, του υπουργείου Ανάπτυξης και της Task Force.
«Προσπαθούμε πραγματικά να εφαρμόσουμε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο στις δημόσιες συμβάσεις, είτε είναι προμήθειες, είτε είναι υπηρεσίες, είτε είναι έργα και συζητήσαμε και για το ΕΣΠΑ», συμπλήρωσε.
Τέλος αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ, είπε ότι η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μιλώντας για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την ύφεση, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ειδική περίπτωση για την Ελλάδα που πρέπει να έχει αντανάκλαση στην κατανομή των κονδυλίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα