Mίτσελ στην "Marca": Προετοιμαζόμαστε για του χρόνου

20:34 26/2/2013 - Πηγή: E-Typos
O προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανική εφημερίδα «Marca» όπου μεταξύ άλλων μιλάει για την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδος, τους στόχους του και την ως τώρα ζωή του στην Αθήνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:
Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την Αθήνα και αν έχει παρατηρήσει σημάδια της
οικονομικής κρίσης :«Καλά, πολύ καλά. Ακόμα... προσγειωνόμαστε εδώ και γνωρίζουμε νέες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, ένα κλαμπ πολύ ενδιαφέρων.Λίγο πολύ τα πράγματα είναι όπως στην Ισπανία. Σου λένε πράγματα, το βλέπεις ότι περνάνε δύσκολα. Η οικονομία υποφέρει αλλά οι εντυπώσεις μου από τον κόσμο εδώ είναι εξαιρετικές. Μας συμπεριφέρονται με πολλή αγάπη».
Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ μεγάλο κλαμπ και θέλει να γίνει πιο γνωστό διεθνώς. Στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι στην 33η θέση, όμως θέλουν να φτάσουν ψηλότερα. Το κλαμπ δεν θέλει μονάχα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θέλει να έχει καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο; «Έχει καλούς παίκτες, ποδοσφαιριστές με ποιότητα, όμως πρέπει να ανέβει σε επίπεδο ανταγωνισμού και σε ρυθμό παιχνιδιού».
Για το πώς γίνεται η επικοινωνία με τους παίκτες: «Αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο μας απασχολούσε πάρα πολύ γιατί θέλαμε να μεταδίδουμε πολύ καλά αυτά που επιθυμούμε στους παίκτες. Η επικοινωνία στα αποδυτήρια είναι εξαιρετική. Υπάρχουν διάφοροι που μιλάνε ισπανικά. Ο Βίκτορ ξέρει καλά αγγλικά και εγώ προσπαθώ να τα βελτιώσω ενώ έχουμε και μόνιμο μεταφραστή».
Για το αν είναι περίεργο που ανέλαβε μιας ομάδα, μεσούσης της περιόδου, που έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα: «Είναι αλήθεια. Υπήρχε η δυνατότητα να έρθω τον Ιούνιο όμως αυτό που μας εξήγησαν ότι τους ένοιαζε περισσότερο ήταν να αρχίσουμε από τώρα να κάνουμε μια εκτίμηση της κατάστασης για το μέλλον. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρωτάθλημα έχει κατακτηθεί, όμως αυτό που εμείς κάναμε από την αρχή ήταν να πούμε στους παίκτες να πάρουν στα σοβαρά το υπόλοιπο της σεζόν και πως ο στόχος μας ήταν να πάρουμε και τους 30 βαθμούς στα εναπομείναντα ματς. Ήδη έχουμε πάρει 9 βαθμούς από τα τρία ματς και η διαφορά μας είναι στο +16 από το +13 που ήταν πριν, κάτι που δείχνει ότι τα πάμε καλά. Θέλουμε κάθε αγώνας μας από δω και πέρα να είναι προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Την Κυριακή, απέναντι στον Άρη, ειδικά στο πρώτο μέρος, πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά, είμαστε στο... μονοπάτι που ψάχνουμε».
Για το αν θα προτιμήσει παίκτες απο την ισπανική αγορά; «Δεν το ξέρω. Το ψάχνουμε, αναλύουμε τα πράγματα για ένα ρόστερ 25 παικτών. Μελετάμε δανεισμούς, αποχωρήσεις. Σκεφτόμαστε να έρθει ένας αριθμός ποδοσφαιριστών μεταξύ 6 και 8 και να μη γυρίσουμε την πλάτη μας σε κανέναν. Έπειτα, μην ξεχνάτε και πώς είναι η οικονομία σε όλα τα μέρη».
Keywords
Τυχαία Θέματα