Kύπρος: Σε μερικό ανασχηματισμό προχώρησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας

13:30 19/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Έντεκα μήνες πριν τη λήξη τής προεδρικής του θητείας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προχώρησε σήμερα σε μερικό ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας τον υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας, και την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. Και οι δύο είχαν υπουργοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Τον μερικό ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Νέος υπουργός Οικονομικών διορίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Βάσος Σιαρλής, ενώ στο υπουργείο Εμπορίου μετατέθηκε ο
υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικώτης. Το υπουργείο Εσωτερικών ανατέθηκε στην Ελένη Μαύρου, τέως δήμαρχο Λευκωσίας και στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η απερχόμενη υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου είχε υποβάλει, προφορικά, την παραίτησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από αρκετές ημέρες. Ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου ο κ. Στεφάνου δεν θέλησε να επεκταθεί.

Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ήταν δυσαρεστημένος με την κ. Αντωνιάδου, γιατί
Keywords
Τυχαία Θέματα