HΠΑ: Ο μακελάρης σε σινεμά του Κολοράντο επικαλείται το ακαταλόγιστο

21:34 13/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι συνήγοροι του Τζέιμς Χολμς, του ανθρώπου που άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο του Κολοράντο πέρσι, στην πρεμιέρα της ταινίας "O σκοτεινός ιππότης-Η επιστροφή", σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, κατέθεσαν σήμερα μια δήλωση στο δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεσή του, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης τους έχει το ακαταλόγιστο.

Ο δικαστής Κάρλος Σέιμορ θα αποφασίσει στις 28 Μαΐου εάν θα κάνει δεκτή τη δήλωση ενοχής του Χολμς με το ελαφρυντικό της φρενοβλάβειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντένβερ Ποστ,
άφησε να εννοηθεί ότι θα την αποδεχτεί.

Ο 25άχρονος Χολμς βαρύνεται με 166 κατηγορίες για δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας και άλλα αδικήματα. Στις 20 Ιούλιου 2012 μπήκε σε έναν κινηματογράφο στην Ορόρα του Ντένβερ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν.

Οι δικηγόροι του φοιτητή αρχικά είχαν αρνηθεί να επικαλεστούν το ακαταλόγιστο, με το αιτιολογικό ότι εάν ισχυρίζονταν ότι ήταν φρενοβλαβής θα έπρεπε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εκτίμηση η οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη σε βάρος του στο δικαστήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα