H Σούπερ Λίγκα επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ στον ΠΑΟ

18:54 26/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Με πρόστιμο 25.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα όσα συνέβησαν εντός του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος επέβαλλε επίσης πρόστιμα σε Άρη (3.000 ευρώ), Παναιτωλικό (2.500 ευρώ) και ΠΑΣ Γιάννινα (500 ευρώ), για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια της
5ης αγωνιστικής με Ξάνθη, Ολυμπιακό και Λεβαδειακό.

Παναθηναϊκός: Η όλη ιστορία έγινε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Με το επερχόμενο ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 2 Νοεμβρίου (10η αγωνιστική) συνέδεσε ο δικηγόρος των «πρασίνων» την κλήση της ΠΑΕ σε απολογία για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε σήμερα το μεσημέρι για την ένταση που υπήρξε εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός αυτού (επίθεση με μολότoφ στο βαν της Nova), με το νομικό του εκπρόσωπο, Ιωάννη Κάρμη, να ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν για να μην παίξει η ομάδα με κόσμο στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ πρόσθεσε πως ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν δεν έχουν επιφέρει τιμωρία σε ομάδες.

«Βλέπουμε ότι στο πρωτάθλημα υπάρχουν παρατηρητές δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αυτοί που γράφουν πράγματα που δεν έχουν γίνει και στη δεύτερη αυτοί που δεν γράφουν απολύτως τίποτα. Για τις ίδιες πράξεις κάποιοι μένουν ατιμώρητοι», ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις των ανθρώπων του συνδρομητικού καναλιού, που έχρισαν ως «ηθικό αυτουργό» τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.

«Δεν είναι δυνατό στη Nova να μιλάνε για ηθική αυτουργία και μετά να τα μαζεύουν. Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι άφησαν στο βαν μια μολότοφ. Τι είναι η μολότοφ για να την αφήσεις; Ανθοδέσμη; Ο διαιτητής γράφει για τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ που έκανε χειρονομίες στην εξέδρα και τον απέβαλλε. Αν ήταν αξιόπιστος ο παρατηρητής θα το έγραφε. Για τα περιστατικά εκτός γηπέδου ο παρατηρητής δεν είχε καμία ιδία αντίληψη. Δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ουδείς αναφέρει ότι πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ούτε καν ο υπεύθυνος της Nova που ενημέρωσε τον παρατηρητή. Εκτός γηπέδου, η ΠΑΕ δεν όφειλε και δεν μπορούσε να λάβει μέτρα. Δεν έχουμε ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται το βαν. Η αστυνομία το τοποθετεί εκεί και μεσολαβεί ένας δρόμος, η Τσόχα. Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε την οποιαδήποτε σχέση. Είναι κουκουλοφόροι αγνώστων στοιχείων, άγνωστης προελεύσεως. Η κατηγορία είναι αίολη και ζητάμε να μας απαλλάξετε ολοκληρωτικά», είπε ο κ. Κάρμης απευθυνόμενος προς την τριμελή πειθαρχική επιτροπή.

Όταν το μέλος της επιτροπής, Άγγελος Κατσίμπας, ρώτησε για το αν η ΠΑΕ έχει πάρει κάποια μέτρα για το μέλλον κι επικαλέστηκε το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η απάντηση του κ. Καρμή ήταν η ακόλουθη: «Αν δεν το έχετε καταλάβει γι' αυτό γίνεται η όλη ιστορία, για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».
Keywords
Τυχαία Θέματα