Champions League: Μπαρτσελόνα - Μίλαν 4 -0

23:42 12/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον ηγέτη τους (σ.σ. Μέσι) σε μεγάλα κέφια οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν με 4-0 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου», κάλυψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα των «16» στο Μιλάνο και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.
Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Σίρο» αποδείχθηκε μικρό για τη Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ, το πρώτο σπάνιας ομορφιάς, στο 5΄ και στο 40΄ έβαλε τις βάσεις
στη ρεβάνς των «16» του τσάμπιονς λιγκ με τη Μίλαν κι από το πρώτο ημίχρονο οι «ροσονέρι» είχαν χάσει το σημαντικό πλεονέκτημα που πήραν στο Μιλάνο.
Αυτό που ζητούσε η Μπαρτσελόνα, ένα γκολ από τα αποδυτήρια, ήρθε από το «μαγικό» αριστερό πόδι του Μέσι, μόλις στο 5ο λεπτό, που άφησε «άγαλμα» τον Αμπιάτι. Η «Μπάρτσα» πήρε «τα πάνω της» κι έκλεισε τους Ιταλούς στα καρέ τους. Η ομάδα του Αλέγκρι, πάντως, βρήκε τους διαδρόμους για να κάνει αυτό που είχε σχεδιάσει ο προπονητής της πριν το ματς και που έδειξε με τον τρόπο που την παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νου». Να επιδιώξει, δηλαδή, με αντεπιθέσεις για το «χρυσό» γκολ. Το σουτ του Ελ Σααραουί στο 34΄ μπλόκαρε ο Βαλντές και τέσσερα λεπτά μετά ο Νιάνγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ισπανό πορτιέρε, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
Η «τιμωρία» ήταν άμεση για τους Ιταλούς. Δύο λεπτά μετά (40΄) ο Μέσι με συρτό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Αμπιάτι κι έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του γηπέδου (2-0). Δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι Καταλανοί στο δεύτερο μέρος για να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Ο Βίγια στο 55΄ με άψογο πλασέ έκανε το 3-0 και το πάρτι είχε στηθεί για τα καλά. Η μεγάλη ευκαιρία για τη Μίλαν χάθηκε με το Ρομπίνιο στο 81΄ κι αφού δεν ήρθε το γκολ όλα είχαν τελειώσει. Στο 92΄, μάλιστα, ο Ζόρντι Άλμπα από μπαλιά του Αλέξις με ψύχραιμο πλασέ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» (4-0).

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Πέδρο - Αμπροσίνι, Φλαμινί, Μπόατενγκ, Μεξές

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόουρα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο (77΄ Πουγιόλ), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (75΄ Σάντσες), Πέδρο (83΄ Αντριάνο)

ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Κονστάντ, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Φλαμινί (75΄ Κρκιτς), Μοντολίβο, Αμπροσίνι (60΄ Ρομπίνιο), Νιάνγκ (60΄ Μουντάρι), Ελ Σααραουί
Keywords
Τυχαία Θέματα