B. Eλλάδα: Με καλό καιρό η έξοδος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

13:25 24/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Με σύμμαχο τον καιρό ξεκινάει από σήμερα το μεσημέρι η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Από το πρωί έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος είναι ο καιρός
στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Η καλοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί κι αύριο, οπότε θα κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων. Αντιθέτως, ο καιρός θα χαλάσει από το βράδυ της Κυριακής, οπότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ψηλά στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων βρίσκονται για άλλη μία χρονιά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη, την Κοζάνη, τη Νάουσα, το Σοχό Θεσσαλονίκης και θα κορυφωθούν, την Κυριακή, με παρελάσεις αρμάτων και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.

Στο μεταξύ, στο σχεδιασμό ειδικών μέτρων τροχαίας για το τριήμερο προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων και να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνεται με την τοποθέτηση πεζών τροχονόμων σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων, ενώ αυξημένα μέτρα θα υπάρχουν επίσης στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς. Ακόμη, θα υπάρχουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Από σήμερα θα τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, που ισχύουν σε τμήματα των εθνικών οδών του νομού Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών κατά τις ώρες 16.00 έως 21.00 και από αύριο Σάββατο από τις 08.00 έως τις 13.00 στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο της ίδιας οδού, καθώς και την Κ. Δευτέρα από τις 15.00 έως τις 21.00 στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης. Την Κυριακή, δε θα ισχύουν απαγορεύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα