Ζ σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης: Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!

Κινητοποίηση, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Συνάδελφοι/ισσες,

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μηδενικούς διορισμούς, χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να παραμένουν μέχρι και για 15 χρόνο στην εργασιακή ανασφάλεια και ακόμη περισσότερους αδιόριστους εκπαιδευτικούς να μην βλέπουν καμιά ελπίδα ενασχόλησής τους με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 7 χρόνων, θυσιάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας και συνεχίζει τη βάρβαρη λεηλασία

της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ειδικότερα δε στην εκπαίδευση περιορίζει δραματικά τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ, της Ε.Ε. και των εργοδοτών, Τα χιλιάδες κενά καλύπτονται και πάλι με προσλήψεις αναπληρωτών με τελικό στόχο την κατάργηση κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος, την άρση της μονιμότητας καιτηνυποκατάστασή της με την ευέλικτη και ελαστική απασχόληση.

Ενάντια στους μνημονιακούς περιορισμούς και τις πολιτικές που στερούν το δημόσιο σχολείο από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του και καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας στην ελαστική, ευέλικτη και ανασφαλή εργασία, το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικεί:

Μαζικούςδιορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών, με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση(δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, θεατρολόγων, εικαστικών, πληροφορικής).

Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα. Καμιά συγχώνευση σχολείου–κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κανένα τμήμα χωρίς το δάσκαλό του, δάσκαλος/α ανά 2 τμήματα ολοήμερου και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τη διδασκαλία κάθε διδακτικού αντικειμένου από τον εκπαιδευτικό του

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Καμιά μείωση οργανικών θέσεων –οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού.

Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Κατάργηση του ν. 3848/2010 του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.

Ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολείο με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό. Στελέχωση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με το απαραίτητο προσωπικό.Κατάργηση της τροπολογίας για τα τμήματα ένταξης-ενίσχυση της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης, δημιουργία νέου τμήματος μετά τα 12 παιδιά.

Μόνιμούς μαζικούς διορισμούς στην ειδική αγωγή με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση όλων των νόμων που εμπορευματοποιούν την ειδική αγωγή και κατηγοριοποιούν τους εκπαιδευτικούς.

Έγκαιρη καταβολή του μισθού στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη. Αναγνώριση των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων και προσμέτρηση στη μισθοδοσία, όπως και στους μόνιμους

• Όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Τοποθέτηση σε δύο σχολεία το πολύ, ενώ για την παράλληλη στήριξη ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί.

• Νομοθετική πρόβλεψη για να υπάρχει η δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης τις πρώτες ημέρες των προσλήψεων και δυνατότητα μετακίνησης όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας με σαφώς ορισμένα κριτήρια.

Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πλήρης προστασία της κύησης και της μητρότητας. Κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας.

• Παροχή στους αναπληρωτές εκπ/κούς των ιδίων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν οι μόνιμοι. Δυνατότητα να εκπροσωπούν τον κλάδο ως μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε., των ΕΛΜΕ και των Ομοσπονδιών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης υπολογισμός ενσήμων τις ημέρες απεργίας.

Απόσυρση του Π.Δ.79/2017 και των Υπουργικών Αποφάσεων για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

Στη βάση του παραπάνω διεκδικητικού πλαισίου:

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας και να συμμετέχουν στη συγκρότηση της Επιτροπής αναπληρωτών και τη γενικότερη λειτουργία και δράση του Συλλόγου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες τους αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση που οργανώνουμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη και τη συγκέντρωση στη 1μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ διευκολυντική στάση εργασίας στις 29/9, 12-3μ.μ.

Ζ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκηςμόνιμοι διορισμοίπαράσταση διαμαρτυρίας μόνιμοι διορισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα