Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να επαναπροσληφθούν οι αναπληρώτριες που απολύθηκαν σε Βοιωτία και Πειραιά

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

Το Δ.Σ. της Ζ΄ ΕΛΜΕ κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την ΑΠΟΛΥΣΗ των δύο συναδελφισσών αναπληρωτριών, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα - μη ιάσιμο).

Ως “αιτία απόλυσης” το υπουργείο επικαλείται

ότι οι αναπληρώτριες δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Οι συναδέλφισσες είχαν καταθέσει το πιστοποιητικό πέρυσι, αλλά έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσαν νέα αίτηση για εξέταση και ανανέωση του πιστοποιητικού.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές βιώνουν το άγχος των αιτήσεων κάθε χρόνο, τις ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες της απόλυσης και επιπλέον τα σοβαρά προβλήματα υγείας όσων ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.

Σ’ αυτές τις συνθήκες το υπουργείο παιδείας ακυρώνει ουσιαστικά υπαρκτά πιστοποιητικά ακολουθώντας την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης για βασικά κοινωνικά επιδόματα, ακόμα και το πενιχρό σχολικό βοήθημα των 300€ για άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει “ματωμένα” πλεονάσματα.

Μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις συναδέλφισσές μας και απαιτούμε να επιστρέψουν στην δουλειά χωρίς διακοπή των δικαιωμάτων τους (αμοιβή και προϋπηρεσία).

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη είναι τα πιο δυνατά όπλα
για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ζ ΕΛΜΕ Αθήναςαπολύσεις εκπαιδευτικώνεκπαιδευτικοί με αναπηρία
Keywords
Τυχαία Θέματα