ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Προετοιμάζει το έδαφος για τη συνέχεια...

Με κριτήριο να μην είναι οι φοιτητές στους δρόμους, έδωσε το υπουργείο λίγα χρήματα - ψίχουλα, προεκλογικά στα ΑΕΙ, ομολόγησε ο υπουργός Παιδείας Το έργο μιας νέας αντιδραστικής κυβέρνησης προετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, προσπαθώντας να προωθήσει τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση.

Σε συνέντευξή του χτες, στη ΝΕΤ, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (βασική πλευρά του σχολείου της «αγοράς»), επιμένοντας πως «δεν κάνεις την αξιολόγηση

για να απολύσεις τον άλλον, την κάνεις για να τον βοηθήσεις». Παρ\' όλα αυτά, ο νόμος 3848/2010 ορίζει το συνολικό πλαίσιο, ενώ για το νέο δόκιμο εκπαιδευτικό υπάρχει το ενδεχόμενο «κοψίματος» μετά την αξιολόγησή του. Επίσης, μέχρι το 2015 το «σχέδιο» είναι να φύγουν απ\' το δημόσιο 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς να έχουν εξαιρεθεί οι εκπαιδευτικοί. Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει σ\' ένα «διάλογο» - απάτη, για την αξιολόγηση. Ο Γ. Μπαμπινιώτης είπε ότι περιμένει απ\' τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τις προτάσεις τους, για τα κριτήρια αξιολόγησης, μέχρι τις 15 Μάη.

Για το νόμο - πλαίσιο επανέλαβε πως «έχουμε ένα νόμο που πάμε να τον εφαρμόσουμε», συμπληρώνοντας ότι το «θέμα είναι η τακτική». Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας ήταν αποκαλυπτικός στην εξήγηση για την αποδέσμευση των κονδυλίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μέχρι τον Ιούλιο: «Να τους δώσουμε μερικά χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν διότι θα έκλειναν τα Πανεπιστήμια, θα κατέβαιναν οι φοιτητές στους δρόμους και καταλαβαίνετε τι κλίμα θα είχαμε ενόψει εκλογών»... Πρακτικά ομολογεί ότι το υπουργείο στο οποίο εκφράζεται και διά της φυσικής παρουσίας η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κορόιδεψε τα ιδρύματα δίνοντας λίγα ψίχουλα κονδυλίων για προεκλογικούς λόγους, με μοναδικό κριτήριο να μην πάει η νεολαία στις κάλπες μέσα σε κλίμα κινητοποιήσεων! Υπενθυμίζουμε πως θα δινόταν ολόκληροι οι προϋπολογισμοί του 2012, ενώ «κουρεύτηκαν» εκατομμύρια ευρώ με το PSI...

Τέλος, υποστήριξε πως μέχρι τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ν\' αποκτήσουν Συμβούλια Διοίκησης η εκλογή των Κοσμητόρων και των Προέδρων θα ρυθμιστεί με εγκύκλιο.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη Στ\' Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου». Επίσης, οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, που αναβλήθηκαν λόγω εκλογών, θα γίνουν στις 12 και 13 Μάη.
Keywords
Τυχαία Θέματα