Ξεπέρασαν τις 500 οι υπογραφές στο ψήφισμα για τις οργανικές στην Πρωτοβάθμια

Tweet

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών στο ψήφισμα για την ίδρυση οργανικών θέσεων για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σας καλεί να υπογράψετε ηλεκτρονικά το παρακάτω ψήφισμα και να το διαδώσετε με όλα τα δυνατά μέσα στους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και σε όλους τους πολίτες της χώρας, ώστε να φτάσει ένα ισχυρό μήνυμα στον νέο Υπουργό

Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μεταβαίνοντας στο:

http://www.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Paideias_kai_Thriskeymaton_Na_dothoyn_organikes_stoys_Kathigites_poy_metatahthikan_stin_Athmia/?cRQkJhb

Το θέμα του ψηφίσματος είναι: «Ίδρυση οργανικών θέσεων για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε, όσο και άλλων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας (βλ. σχετικά στο http://deutsch.gr/data.php?cat=8332_52137) η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αρνήθηκε πεισματικά να λύσει το θέμα και σήμερα βρισκόμαστε στην εξής κατάσταση, που μας προσβάλει, όχι μόνο ως εκπαιδευτικούς λειτουργούς, αλλά και ως πολίτες:

- Οι σχεδόν 4.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υποχρεώθηκαν να μεταταχτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται χωρίς οργανική θέση, και δεν είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν μετάθεση για το σχολικό έτος 2013-2014, γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και δημιουργεί δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών λειτουργών.

- Πέπλο αδιαφάνειας καλύπτει τις υποχρεωτικές αυτές μετατάξεις, καθώς δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα μόρια μετάταξης!

ΠΗΓΗ: www.deutsch.gr

Tags: ηλεκτρονικές υπογραφέςΠανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα