Ξαναέκλεισε αυθαίρετα η Νομική!

Καταγγελία των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ στη Σχολή

Εκλεισε χτες η Νομική για ...προληπτικούς λόγους και θα ξανανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα! Το Σάββατο συνεδρίασε το πρυτανικό συμβούλιο μαζί με τους προέδρους των τμημάτων Νομικού, Οικονομικού και Πολιτικού Τμήματος, τους κοσμήτορες Νομικής, Φιλοσοφικής, Θεολογικής και Σχολής Θετικών Επιστημών, με θέμα τη «στάση του πανεπιστημίου» μετά την επίθεση ακροδεξιών σε φοιτητές και «τις εξελίξεις στη Σχολή της ΝΟΠΕ». Αποφάσισαν να μείνει κλειστό το κτίριο της Νομικής από τις 2 έως τις 6 Απρίλη, «διότι υπάρχει κίνδυνος για την

εύρυθμη λειτουργία της Σχολής καθώς και την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού, λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν οργανωθεί και ανακοινωθεί από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες χωρίς την άδεια των Πανεπιστημιακών Αρχών».

Είναι η τρίτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που κλείνει η Νομική για ...προληπτικούς λόγους, καλλιεργώντας κλίμα φόβου. Δεν είναι δυνατόν, η απάντηση της σχολής και του πανεπιστημίου, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι (όσο σοβαρό κι αν είναι), ν\' «απαντάει» με κλείσιμο της Σχολής!

Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Νομική Σχολή καταγγέλλουν την απόφαση για κλείσιμο της σχολής, σημειώνοντας ότι «έχει στόχο να καλλιεργήσει συντηρητικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά. Μάλιστα, έγινε αυθαίρετα χωρίς καμία ενημέρωση των φοιτητών και των οργάνων τους». Οι επιτροπές επισημαίνουν ότι «την απόφαση του Πρύτανη τρέχουν γρήγορα να την εκμεταλλευτούν οι διάφορες γκρούπες, έτσι ώστε να φτιάξουν καπέλα που δήθεν θα υπερασπίζονται το άσυλο, μακριά από τους φοιτητές, τα συλλογικά τους όργανα και τις αποφάσεις τους. Οι γκρούπες αυτές έχουν τη δική τους συμβολή στη συκοφάντηση του ασύλου στο χώρο της Νομικής και τον αποπροσανατολισμό του αγώνα».

Και τονίζουν: «Καταγγέλλουμε τις πρακτικές του Πρύτανη και των διοικητικών οργάνων που εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής, εκφοβισμού του λαϊκού και του σπουδαστικού κινήματος. Σχετίζονται με τους συνολικότερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του δημάρχου Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Καμίνη και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., Χρυσή Αυγή), για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Σχετίζονται με την προώθηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που θέλουν να φτιάξουν, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το χτύπημα κάθε δημοκρατικού - λαϊκού δικαιώματος. Κρύβουν από πίσω τους και άλλα σχέδια που σχετίζονται με την επιχειρηματική λειτουργία και την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα