Βρυξέλλες: Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στη λιτότητα

Χιλιάδες Βέλγοι και όχι μόνο διαδηλώνουν στους δρόμους των Βρυξελλών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Συνόδου για τον Κυβερνητικό Μετασχηματισμό.

Η κινητοποίηση είναι η πρώτη από μια σειρά διαδηλώσεων και απεργιών που σχεδιάζουν τα συνδικάτα ενάντια στις νέες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel, επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού που προέκυψε μετά τις εκλογές του Μαΐου και στον οποίο συμμετέχουν

και Φλαμανδοί εθνικιστές.

Στην διαδήλωση γίνεται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήμερα της συνεδρίαση και του Eurogroup, κυριαρχούν τα συνθήματα ενάντια στη σκληρή λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει τους λαούς της Ευρωζώνης στην ύφεση και στην ανεργία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι αναμένει να συγκεντρωθούν 80.000 άτομα ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι πάνω από 100.000 εργαζόμενοι θα κατέβουν στους δρόμους.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες δήλωσαν οτι έχουν ήδη πωληθεί 80.000 εισιτήρια χαμηλού κόστους για να ενθαρρυνθούν όσοι θέλουν να κατεβούν στην πορεία.

Δείτε εδώ live την μεγαλειώδη κινητοποίηση

Παρόν και ο Κ. Μητσοτάκης στη σύνοδο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα (Πέμπτη) στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για τον Κυβερνητικό Μετασχηματισμό, που γίνεται στις Βρυξέλλες, με το θέμα των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κάνει αναφορά στη λεγόμενη κυβερνητική πολιτική εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και θα επικεντρωθεί στα -κατά τη γνώμη του- οφέλη που έχει αυτή η πολιτική για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Tags: Βρυξέλλεςδιαδηλώσειςκινητοποιήσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα