Βούτσης: Νεο δάνειo 14,8εκατ. ευρώ πήρε η Νέα Δημοκρατία ενώ χρωστάει 146 εκατ.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων στη Βουλή δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία πήρε και δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ ενώ χρώσταγε ήδη 146, τη στιγμή που ξέρουμε τι σημαίνει

για έναν Έλληνα να πάρει ένα δάνειο» ενώ χαρακτήρισε «ξεφτίλα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κρατά επί οκτώ μήνες στα συρτάρια του τα πορίσματα έξι λογιστικών εταιριών.

"Αυτές οι σκιές στην κοινή γνώμη υπάρχουν, αφορούν και σκεπάζουν όλους και χρειάζονται διευκρινίσεις", είπε, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 8,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη, που είναι ρυθμισμένα και το κόμμα προσπαθεί με «χίλια ζόρια» να τα εξυπηρετήσει.

Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το "υπόλοιπο δανείων" μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. - 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.).

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Συνεχίζετε και μέσα στη βουλή την λασπολογία που ξεκινήσατε πριν από λίγες μέρες με αγορεύσει επιπέδου επαρχιακού Ειρηνοδικείου. Όλα αυτά είναι σύνδρομα και αν δεν απαλλαγείτε από αυτά προκοπή δεν θα δείτε" ενώ πρόσθεσε "Αυτά ξεκίνησαν από τον αρχηγό σας όταν προσπάθησε στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης να προκαλέσει ένα ωμό εκβιασμό εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού",

Tags: Νέα ΔημοκρατίαΒούτσηςδάνειο Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα