Βloomberg: Διώξτε τον Γιούνκερ

Άρθρο το οποίο επιτίθεται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ και ζητά την αποπομπή του, δημοσιεύτηκε στο Αμερικάνικο πρακτορείο Bloomberg.

"Ο Γιούκερ ήταν Πρωθυπουργός επί δύο δεκαετίες μιας χώρας, που με πληθυσμό το 1/17 του Λονδίνου, κατάφερε να αναπτυχθεί σαν φορολογικός παράδεισος των 340 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο με κεφάλαια 3 τρισ. ευρώ".

Το άρθρο, αναφέρει ότι εξαιτίας της φοροαποφυγής που ευνόησε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου προσέλκυσε τόσα κεφάλαια με αποτέλεσμα οι πολίτες του,

να έχουν γίνει οι πιο πλούσιοι πολίτες στον κόσμο μετά από αυτούς του Κατάρ.

Τα έγγραφα εμπλέκουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο όπως οι Pepsi, Ikea, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, Heinz, JP Morgan και FedEx που φέρονται να εμφανίζουν σύνθετα πλέγματα από εσωτερικά δάνεια και πληρωμές τόκων μέσω των οποίων μειώνουν δραστικά τους φόρους που οφείλουν να καταβάλουν.

Ανάμεσα σε αυτές συμμετέχουν και εταιρείες από την Ελλάδα που άμεσα οι έμμεσα έχουν αναπτύξει τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα της Weather Investments, αλλά και επενδυτικές με συμμετοχές στην Ελλάδα, όπως οι Babcock & Brown και Macquarie Group της Αυστραλίας, Olayan Investments Company Establishment της Σαουδικής Αραβίας και η βρετανική Vitruvian.

Tags: Ζαν Κλώντ ΓιούνκερΛουξεμβούργοφοροαποφυγή Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα