Βέλγιο: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά φερόμενων τζιχαντιστών (Βίντεο - Ντοκουμέντο)

Νέο αιματοκύλισμα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, σκοτώθηκαν 2 άνθρωποι κατά την διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής κατά φερόμενων τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου RTBF η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Belga επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό. Ένας αξιωματούχος δήλωσε πως η επιχείρηση αυτή σχετίζεται με τους τζιχαντιστές της Γαλλίας.

Ο

τηλεοπτικός σταθμός VRT κάνει λόγο πως στην επιχείρηση εμπλέκονται τζιχανιτστές που σχεδιάζαν να εξαπολύσουν τρομοκρατική επίθεση. Το τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει πως οι νεκροί ήταν τζιχαντιστές που επέστρεψαν απότη Συρία.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στο youtube και δείχνει την επιχείρηση της αστυνομίας, με πυροβολισμούς και εκρήξεις να αποτελούν το ανατριχιαστικό, ηχητικό πλαίσιο.

Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία.

Φωτό από sky news

Υπάρχουν αναφορές για μία σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος πιστεύεται πως σχετίζεται με τους τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στην γαλλική πρωτεύουσα. Το sky news αναφέρει πως ο άνδρας κρατείται από τις αρχές του Σαρλερουά, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως βρισκόταν σε επαφή με τον δολοφόνο Αμεντί Κουλιμπαλί.

Latest footage from Verviers, Belgium, where deaths have been reported in counter-terror raids by police http://t.co/RUCjiZWUgt

Sky News (@SkyNews) January 15, 2015

Belgian government is considering raising the security threat level from 2 to 3, highest security level is 4 via @News_Executive

— Conflict News (@rConflictNews) January 15, 2015

Tags: Βέλγιο
Keywords
Τυχαία Θέματα