Β' ΕΛΜΕ Πειραιά: Η ΕΛΜΕ Πειραιά παραβιάζει το καταστατικό της ΟΛΜΕ

Για παραβίαση του καταστατικού της ΟΛΜΕ από την ΕΛΜΕ Πειραιά κάνει λόγο η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Προέδρου της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για το ζήτημα του καταστατικού της ΟΛΜΕ:

Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται το κίνημά μας, πρέπει όλοι να στραφούμε ενάντια σε οτιδήποτε υπονομεύει τον συνδικαλισμό και τον μετατρέπει σε ψηφοθηρικό πλιάτσικο. Μια τέτοια περίπτωση είναι η προκλητική αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της πλειοψηφίαςτης ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία παρά τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ (στις 22/4/05,τον Μάρτιο του 2006, στις 7/12/2011 και στις 30/11/2012), συνεχίζει να εγγράφει καθηγητές που ανήκουν στην γεωγραφική περιοχή της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, στοχεύονταςστην αλλοίωση των παραταξιακών πλειοψηφιών.

Το θέμα μάλιστα έχει τελεσιδικήσει από το Μάρτιο του 2008 και στο Εφετείο, όπου εκδικάστηκε και αποζημίωση υπέρ της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, την οποία ωστόσο η ΕΛΜΕ Πειραιά ουδέποτε κατέβαλε.

Η άρνηση της ΕΛΜΕ Πειραιά να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΟΛΜΕ και την απόφαση του Εφετείου έχει τις παρακάτω συνέπειες:

1. Τη μη συμμόρφωση με το άρθρο 5 παράγραφο 3 του καταστατικού της ΟΛΜΕ,σύμφωνα με το οποίο «Η εγγραφή νέων ενώσεων, που ιδρύονται στο χώρο όπου υπάρχουν από πριν ενώσεις, γίνεται ύστερα από έγκριση της υπάρχουσας ΕΛΜΕ και ύστερα από έγκριση της πρώτης μετά την υποβολή της αίτησης Γεν. Συνέλευσης, Τακτικής ή Έκτακτης, ή του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Το θέμα συζητιέται στην αρχή της Ημερήσιας ∆ιάταξης και εγκρίνεται σύμφωνα με το Καταστατικό ή τη σύσταση και εγγραφή μιας τέτοιας ένωσης»

2. Τη μη συμμόρφωση με το άρθρο 8 παράγραφός 2 του καταστατικού της ΟΛΜΕ: «Να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αποφάσεων των Συνεδρίων, των Γεν. Συνελεύσεων και του ∆Σ της ΟΛΜΕ

3. Τη γελοιοποίηση της διαδικασίας συγκρότησης του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, τοποθετώντας στη θέση του αντιπροέδρου διευθυντή σχολικής μονάδας άλλης ΕΛΜΕ.

4. Την αλλοίωση των εκλογικών τους αποτελεσμάτων μεταφέροντας ψηφοφόρους από άλλες ΕΛΜΕ.

5. Τη δημιουργία πολύ επικίνδυνου προηγούμενου για τα διακριτά γεωγραφικά όρια των ΕΛΜΕ .

6. Τη δημιουργία πολύ επικίνδυνουπροηγούμενου αυθαιρεσίας και παραβίασης του καταστατικού της ΟΛΜΕ από οποιοδήποτε μέλος της (ΕΛΜΕ).

7. Την αμφισβήτηση αποτελεσμάτων ψηφοφοριών στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι εκλεγμένοι με διαβλητές διαδικασίες (Συνέδρια, Γεν. Συνελεύσεις κλπ.)

8. Την υπονόμευση της αξιοπιστίας της ΟΛΜΕ και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος.

9. Την αδυναμία συγκρότησης συνεργασιών με τη γειτονική ΕΛΜΕ για συντονισμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και τηδιαρκή διαιρετική ρητορική,η οποία περισσότερο καταφέρεται ενάντια στη Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ και την ΟΛΜΕ παρά ενάντιαστις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

10. Τηδημιουργία σύγχυσης στους συναδέλφους και τον αποπροσανατολισμότους από τα πραγματικά επίδικα.

11. Τη μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν μετά από προσφυγές της ίδιας τηςΕΛΜΕ Πειραιά.

Δεδομένου ότι όλες οι συστάσεις από τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την ΕΛΜΕ Πειραιά, καθώς και για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ σας ζητά ομόφωνατην ενεργοποίηση του άρθρου 11 του καταστατικού της ΟΛΜΕ και σε επόμενη Γενική Συνέλευση να αποφασιστεί η διαγραφήτης Α΄ΕΛΜΕ Πειραιά από τη δύναμη της ΟΛΜΕ μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.

Παρακάτω η ανακοίνωση για τις κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου της Β' ΕΛΜΕ Πειραιά

Εδώ και αρκετούς μήνες η Β ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ σε συνεργασία με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται για δικαιοσύνη και διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των σχολείων.

Ο αγώνας αυτός, για τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών, δίνεται εδώ και μήνες από κοινού και από τα τρία σωματεία που εκφράζουν τη σχολική κοινότητα της περιοχής μας: Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογο ΠΕ Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας και Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού. Ο αγώνας αυτός περιλαμβάνει: Ενημερώσεις φορέων, Δημοσιεύσεις, διαμαρτυρίες, ακτιβισμό, κλπ.

Παρά την ξεκάθαρη θέση μας απέναντι στην δημοτική αρχή ότι δεν πρέπει να συνεδριάσει η σχολική επιτροπή μέχρι να αποκατασταθεί η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στην διαχείριση των χρημάτων των σχολείων και ενώ τα τρία σωματεία είχαν ήδη εμποδίσει τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, η σχολική επιτροπή την Τετάρτη 7/2 με μια αιφνιδιαστική της απόφαση και φέρνοντάς μας προ τετελεσμένου γεγονότος, αποφάσισε να δώσει τα χρήματα στα σχολεία, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ αντί να συνδράμει στον αγώνα μας, όπως θα ήταν αυτονόητο, προέβη σε αχαρακτήριστες ενέργειες:

Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμπαράσταση στον κοινό αγώνα που δίνει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Κορυδαλλού.

Εμφανίστηκε απρόσκλητη και με όψιμο ενδιαφέρον σε κοινή δράση των τριών σωματείων της περιοχής μας με ξεχωριστό διασπαστικό κείμενο.

Σε κείμενό της η ΕΛΜΕ ΠΕΡΑΙΑ προασπίστηκε θέσεις της δημοτικής αρχής γράφοντας « Η δημοτική Αρχή ανέλαβε σειρά από δεσμεύσεις ….»

Κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ Πειραιά ενώ εκτελούσε τις ομόφωνες αποφάσεις των τριών σωματείων.

Κάλεσαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε ξεχωριστές διασπαστικές κινητοποιήσεις.

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι:

Ποιον υπερασπίζονται με τις ενέργειες αυτές; (Σίγουρα όχι τα σχολεία)

Γιατί δεν έχουν κάνει αντίστοιχες ενέργειες σε σχολικές επιτροπές των δήμων της αρμοδιότητάς τους;

Γιατί αψηφούν τις συστάσεις της ΟΛΜΕ και τις αποφάσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ για συμμόρφωση με το άρθρο 8 παράγραφο 2 του καταστατικού της ΟΛΜΕ;

Γιατί δεν καταγγέλλουν την Δημοτική αρχή αλλά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ;

Γιατί παράταξη της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ζητά με καταγγελία της να διαψεύσει ο Ηλίας Πατίδης (πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ) συνεργασία του με τον Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο παιδείας Γ. Γουρδομιχάλη;

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα σχολεία μας και να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:
1. Να αιτηθούμε στην ΟΛΜΕ την διαγραφή της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ μέχρι την καταστατική συμμόρφωσή της.
2. Να προασπιστούμε την ενότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κορυδαλλού.
3. Να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον κοινό αγώνα για δίκαιη και διαφανή διαχείριση των χρημάτων των σχολείων.
4. Στηρίζουμε ομόφωνα και ομόψυχα τον αγώνα του προέδρου της Β ΕΛΜΕ Πειραιά Νίκου Κατσούλη.

Στη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά ξέρουμε ότι τα σοβαρά ζητήματα λύνονται με συνεργασία όλων των φορέων, με έντιμη και ειλικρινή συνδικαλιστική δράση. Για τον λόγο αυτό έχουμε στο πλάι μας σύσσωμο το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα της πόλης μας. Τα προβλήματα των σχολείων μας δε λύνονται με ανέξοδες καταγγελίες και συνδικαλιστικές κορώνες, κούφιες περιεχομένου.

Ο μικρο-κομματικός συνδικαλισμός έχει ήδη αποτύχει, γιατί δεν έχει στο πλάι του την κοινωνία.

Β ΕΛΜΕ ΠειραιάΕΛΜΕ Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα