Β ΕΛΜΕ Εβρου: Κάτω τα χέρια από τα οδοιπορικά

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 8 - 6 - 2015

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ. πρωτ. 21

e-mail : [email protected]

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε πρόσφατα σχέδιο νόμου σχετικά με τις «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας». Σύμφωνα με τις

διατάξεις του νομοσχεδίου (άρθρο 9 παρ. 2) τα οδοιπορικά θα καταβάλλονται πλέον μόνον σε όσους μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου την ίδια μέρα.!!!

Καταργείται έτσι ουσιαστικά η καταβολή οδοιπορικών εξόδων σε όσους εκπαιδευτικούς υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε 2 ή περισσότερα σχολεία σε διαφορετικές ημέρες.

Δεν έφτανε λοιπόν που με την αύξηση του ωραρίου, τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε δύο, τρία ή ακόμα και πέντε σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Δεν έφτανε η κατάργηση της αποζημίωσης για κάθε ώρα διδασκαλίας από την προηγούμενη κυβέρνηση! Σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να στενάζουν κάτω από το βάρος του μισθολόγιου - φτωχολόγιου περικόπτονται δραστικά ακόμα και αυτές οι πενιχρές αποζημιώσεις που ισχύουν σήμερα.

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ που όλες τις προηγούμενες χρονιές έδωσε μεγάλο αγώνα για τα οδοιπορικά των συναδέλφων, καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση, μέσω των ΔΣ των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να αποσυρθούν όλες οι σχετικές διατάξεις (άρθρα 8 και 9). Ταυτόχρονα ζητούμε να γίνει γενναία αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης (είναι καθηλωμένη εδώ και χρόνια στα 0,15 ευρώ ανά χλμ), ως ελάχιστο δείγμα οικονομικής ανακούφισης των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υποχρεώνονται να καταβάλουν εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως για να μετακινηθούν, ώστε να συμπληρώσουν το αυξημένο ωράριό τους.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική Κωτούλας Τάσος

Tags: Β ΕΛΜΕ Εβρουοδοιπορικά
Keywords
Τυχαία Θέματα