Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους μαθητές μας

Tweet

Οι εκπαιδευτικοί της Β ΕΛΜΕ Αθήνας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους ανήλικους μαθητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μαθητικής διαδήλωσης στις 6/12/2013 στη μνήμη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Αθήνας.

επιμέλεια: alfavita.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Η

Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ανήλικους μαθητές που συνελήφθησαν στη διάρκεια της μαθητικής διαδήλωση της 6/12/2013 για την μνήμη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν τους μαθητές στα χημικά, τους περικύκλωσαν, τους εγκλώβισαν στα Προπύλαια, τους χτύπησαν και προχώρησαν σε 27 προσαγωγές. Από αυτές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορίες ανυπόστατες και κατασκευασμένες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μαθητές από σχολεία της περιοχής μας.

Η αστυνομική βία και η τρομοκρατία έχει γίνει από καιρό ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης κάθε συλλογικής κοινωνικής έκφρασης και διαμαρτυρίας. Αυτή την εμπειρία είχαν επανειλημμένως πολλοί κλάδοι εργαζομένων και πρόσφατα και οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Οι κρατικοί μηχανισμοί τρομοκράτησης στην προσπάθειά τους να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, επιχειρούν να παραστήσουν ως επικίνδυνους ταραξίες όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Η θέση μας στο πλευρό των μαθητών μας επιβάλλεται τόσο από την εκπαιδευτική μας ευαισθησία όσο και από τη δημοκρατική μας συνείδηση.
Οι αγωνιζόμενοι μαθητές είναι η ελπίδα της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο αύριο.

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 9π.μ. στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, Δέγλερη 2 , Κτήριο Εφετείου Αθηνών, συμπαραστεκόμαστε στους ανήλικους μαθητές μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Αθήνα, 20/3/2014

Π.Κυριακού 10 Αμπελόκηποι - Αθήνα

Τηλ/Φαξ 210-6443741

email: [email protected]

Tags: Β ΕΛΜΕ Αθήνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα