Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Κάλεσμα σε αντιφασιστικές αντιρατσιστικές δράσεις

Ανακοινώσεις

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Αθήνα, 14-3-2013

Π.Κυριακού 10

Προς τους

Αμπελόκηποι – Αθήνα

Συλλόγους Διδασκόντων

Τηλ/Φαξ 210-6443741

email:[email protected]

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι πολιτικές κυβέρνησης και Τρόικας οδηγούν σε οικονομική και

κοινωνική εξαθλίωση το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στη χώρα μας, ενώ αυξάνουν ραγδαία την ανεργία και τα κοινωνικά αδιέξοδα ειδικά για τους νέους.

Η ανάπτυξη φαινομένων όπως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα, αλλά και η εκδήλωση μορφών βίας σ ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και μέσα στα σχολεία, μας ανησυχεί ιδιαίτερα και μας ενεργοποιεί στο να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντιμετώπισης τους.

Η 21η Μαρτίου ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις δίνει την ευκαιρία να οργανώσουμε στα σχολεία και με τη συμμετοχή στη διοργάνωση των μαθητών μας, εκδηλώσεις συζητήσεις, δρώμενα, προβολές ταινιών με περιεχόμενο ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό την επιθετικότητα ενάντια στο διαφορετικό και την βία.

Την ίδια στιγμή -με αφορμή την απόφαση του ΣΤΕ να κριθούν αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. Ραγκούση για την Ιθαγένεια- δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο πρόβλημα του παγώματος της δυνατότητας να πάρουν ιθαγένεια χιλιάδες μαθητές μας ή απόφοιτοι των σχολείων μας , που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας ή έχουν ζήσει από μικρά παιδιά, έχουν δεχθεί την παιδεία στα ελληνικά σχολεία και φθάνοντας στα 18 τους χρόνια θεωρούνται παράνομοι. Αυτά τα παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει ουσιαστικά άλλη χώρα και πολλά από αυτά δεν γνωρίζουν καν τη γλώσσα της χώρας καταγωγής τους με την ενηλικίωση τους είναι ανύπαρκτα για την ελληνική Πολιτεία. Η αδυναμία να εξασφαλίσουν ιθαγένεια όχι απλά τα πετάει έξω από το σχολείο αν ακόμη είναι μαθητές, αλλά τα οδηγεί και στο ενδεχόμενο της άμεσης απέλασης αν δεν εξασφαλίσουν ως ενήλικες πλέον, χαρτιά για άδεια διαμονής στη χώρα μας.

· Ζητάμε να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας ή ζουν πολλά χρόνια εδώ και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.

· Οργανώνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας στις 21 Μαρτίου.

· Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές αντιρατσιστικές δράσεις τοπικά, αλλά και κεντρικά

· Καλούμε στη συναυλία την Πέμπτη 21/3 που διοργανώνει η Πρωτοβουλία "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά", στις 5 μ.μ. στο Θησείο με συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων και συγκροτημάτων παιδιών μεταναστών

· Καλούμε στο κεντρικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις συλλογικότητες για το θέμα της ιθαγένειας το Σάββατο 30/3 στην Ομόνοια στις 2μ.μ.

· Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις της αντιφασιστικής κίνησης 7ης Δημοτικής Κοινότητας στην περιοχή μας.

Tags: Β ΕΛΜΕ Αθήναςαντιρατσιστικόαντιφασιστική δράση
Keywords
Τυχαία Θέματα