Τσίπρας σε Stern: "Μια συνάντηση με την Merkel στην Αθήνα; Γιατί όχι;"

“Μια συνάντηση με την Μerkel στην Ελλάδα; Γιατί όχι.” είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Stern που κυκλοφορεί αύριο και στο οποίο φιλοξενείται συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. “Για την Merkel οι πόρτες στη Ελλάδα είναι ανοιχτές. Είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας” σημειώνει πιο συγκεκριμένα.

Η συνέντευξη επικεντρώνεται στη

διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, με την Αλέξη Τσίπρα να τονίζει πως θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά πάνω στο ζήτημα της συμφωνίας.

“Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση, δεν επιθυμείς τη ρήξη. Ωστόσο το ενδεχόμενο της ρήξης θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη” τονίζει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Στη συνέντευξη γίνεται φυσικά αναφορά και στο “τελεσίγραφο” του Eurogroup που λήγει την Παρασκευή, διευκρινίζοντας πως αυτό που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας είναι χρόνος, προκειμένου να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

“Όχημα” για τη διάσωση της Ελλάδας θα είναι μεταξύ άλλων η καταπολέμηση της διαφθοράς και η διερεύνηση υποθέσεων μεγάλων επιχειρήσεων που τα προηγούμενα χρόνια πλούτισαν με παράνομες μεθόδους: “Όποιος μέσα στην κρίση έστησε πάρτυ, πρέπει τώρα να πληρώσει” δηλώνει ο Α. Τσίπρας.

Στη συνέντευξη στο περιοδικό Stern ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε ακόμη και για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει χρηματοδότηση και από άλλες “πηγές”, καθώς μετά την εκλογική του νίκη δέχτηκε συγχαρητήρια από το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang.

"Αυτό δείχνει πως υπάρχει μεγάλο παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα που συνεχίζει την πορεία της σταθερότητας και ανάπτυξης», απαντά ο Α. Τσίπρας. Αλλά διαβεβαίωσε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο μια ευρωπαϊκή λύση στο μυαλό, είμαστε μια χώρα της ζώνης του ευρώ”.

Ένας οικονομικός πόλεμος ενάντια στη Ρωσία δεν θα έχει όφελος

Αναφορικά τέλος με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει: “Ένας οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας δεν θα φέρει τίποτα Επιπλέον, οι κυρώσεις είναι υποκριτικές Αν τιμωρηθεί η Ρωσία, τότε θα πρέπει να τιμωρηθούν και όλες οι χώρες, όπου επένδυσαν Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι" απαντά.

Πηγή:www.capital.gr

Tags: Αλέξης Τσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα