Το υπ. Παιδείας προκηρύσσει υπεύθυνες θέσεις για εκπαιδευτικούς… χωρίς τους εκπαιδευτικούς!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Ανακοίνωση των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά (ΑΡ.19)

Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει υπεύθυνες θέσεις
για εκπαιδευτικούς… χωρίς τους εκπαιδευτικούς!
Το Υπουργείο Παιδείας με σειρά εγκυκλίων του καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για την τοποθέτησή τους ως υπεύθυνων: 1) Π.Ε. (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), 2) Α.Υ. (Αγωγής Υγείας), 3) Π.Θ. (Πολιτιστικών Θεμάτων), 4) Σ.Δ. (Σχολικών Δραστηριοτήτων), 5) Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών), 6) Σ.Σ.Ν. ( Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων), 7) ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών), 8) ΚΕ.ΣΥ.Π. (Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού), να υποβάλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 10/8 έως 23/8.
Οι εγκύκλιοι εκδόθηκαν στις 10 Αυγούστου (!), δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο όπου οι εκπαιδευτικοί δε βρίσκονται στα σχολεία, με αποτέλεσμα αρκετοί εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται, να μην ενημερωθούν. Αλήθεια γιατί οι σχετικές προκηρύξεις δεν έγιναν τον Ιούνη ή το Σεπτέμβρη;
Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας, καλεί τα ΠΥΣΔΕ (και τα ΑΠΥΣΔΕ για τις περιπτώσεις 7-8) να καταρτίσουν τους οριστικούς Πίνακες μέχρι τις 5/9. Πρόκειται για διαδικασίες εξπρές, αφού μετά τις 22/8 (ημερομηνία που λήγουν οι αιτήσεις), τα ΠΥΣΔΕ πρέπει να καταρτίσουν τους προσωρινούς πίνακες με βάση τα μετρήσιμα κριτήρια των υποψήφιων. Μετά ακολουθεί διάστημα 3 ημερών για ενστάσεις. Στη συνέχεια τα ΠΥΣΔΕ ορίζουν ημερομηνία για συνέντευξη των υποψήφιων (η γνωστή αμαρτία της συνέντευξης) και καταρτίζουν νέους πίνακες με νέα 3ημερη προθεσμία για ενστάσεις. Μετά τις ενστάσεις το ΠΥΣΔΕ συνεδριάζει και καταρτίζει τον οριστικό πίνακα. Όλα αυτά πρέπει να πραγματοποιηθούν σε 9 εργάσιμες μέρες!
Η παραπάνω \"μυστικότητα” και η σπουδή κάνει την όλη διαδικασία (για τα κριτήρια έχουμε ήδη πει και θα επανέλθουμε) αδιαφανή και εντελώς προβληματική. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία επιλογής των παραπάνω θέσεων και να γίνουν εκ νέου αιτήσεις το Σεπτέμβρη.


Σάββας Σάββα – Κώστας Άννινος
(τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα