Το ποτό σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 δευτερόλεπτα

Tweet

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία η επικίνδυνη κατανάλωση ποτού οδήγησε στο θάνατο 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους το 2012 και ότι το 16% όσων πίνουν αλκοόλ κάνουν ευκαιριακή αλλά και άμετρη κατανάλωση ποτού.

Η επικίνδυνη χρήση του αλκοόλ όχι μόνο οδηγεί σε εθισμό αλλά τοποθετεί τους πότες σε υψηλό κίνδυνο για πάνω απο 200 ασθένειες όπως η φυματίωση και η πνευμονία.

"Αυτό μεταφράζεται σε έναν θάνατο κάθε 10 δευτερόλεπτα" είπε ο υπεύθυνος της έρευνας Shekhar Saxena.

Κατά μέσο όρο κάθε

άνθρωπος παγκόσμια, ηλικίας άνω των 15 ετών, καταναλώνει 6,2 λίτρα αγνού αλκοόλ κάθε χρόνο. Όμως λιγότεροι από το μισό πληθσσμό πίνουν κάθε είδους αλκοόλ, που σημαίνει ότι αυτοί που πίνουν καθαρό αλκοόλ καταναλώνουν 17 λίτρα το χρόνο. Οι άντρες κινδυνεύουν περισσότερο από την κατανάλωση αλκοόλ, αν και τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση της κατανάλωσης και από τις γυναίκες. Επίσης καταναλώνουν αλκοόλ κοινωνικές ομάδες με χαμηλό εισόδημα.

Η έρευνα έδειξε ότι το 16% των ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ το κάνουν περιστασιακά αλλά με μεγάλη ποσότητα ποτού, γεγονός που ειναι πολύ επικίνδυνο για τον οργανισμό.

Η Ευρώπη, όπως τονίζεται και το Time.com παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης ανά κεφαλή.

Tags: αλκοόλκατανάλωση ποτού Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα